Et år senere

Et år senere

Lørdag den 28. september er det et år siden, at min debutroman Rød høst udkom i forbindelse med Skrækfest i Odense. Lidt over en måned senere, den 31. oktober, blev min novelle Bag murene udgivet som en Storytel Original som en del af et halloween-tema. I det hele taget var 2018 et af mine mest travle år, hvad angår udgivelser (fem styk). Til gengæld har 2019 indtil videre været en ørkenvandring uden en eneste udgivelse, men det ændrer sig heldigvis nu.

Da jeg kom hjem fra min ferie i Dublin og Zürich fredag den 23. august, opdagede jeg, at forlaget Petunia havde udskrevet en novellekonkurrence med gysernoveller for unge. Deadline var lørdag den 31. august, så det gav mig en uge til at finde på en historie på mellem 8000 og 12.000 ord. Af forskellige årsager kom jeg først i gang med at skrive om tirsdagen, men jeg tænkte, at 2000 ord om dagen ville være til at klare.

Undervejs viste det sig dog, at novellen ville blive noget længere end minimumskravet på 8000 ord. Faktisk endte jeg med at ramme loftet på 12.000 ord, så der blev virkelig knaldet nogle linjer af op til deadline. Trods hastværket har jeg nu fået at vide, at min novelle Pigen, der ikke spiste kimchi er blandt de 13 udvalgte, der kommer med i en antologi. Jeg vandt ikke konkurrencen – det gjorde Invasiv af Anna Lindbjerg – men mindre kan selvfølgelig også gøre det. Den endnu ikke navngivne antologi er planlagt til at udkomme på Bogforum lørdag den 16. november.

Det bliver faktisk ikke min eneste udgivelse på Bogforum i år, for Science Fiction Cirklen regner med, at Sandsynlighedskrydstogt – Lige under overfladen 14 senest ligger klar op til den weekend. Jeg deltager i antologien med novellen Fire år senere, og du kan læse mere om den her:

Dusinet fuldt med Lige under Overfladen

SFC havde oprindelig håbet at udgive LUO14 på den netop overståede Fantasticon, hvor Niels Klim-prisen blev uddelt. Jeg var nomineret for novellen Anmeldelse af Genforeningen: De overlevende fra Sigrún 7 fra De fremmede – Lige under overfladen 13. Den blev dog slået af to andre noveller fra samme antologi, som deler prisen, da de fik lige mange stemmer: Verdensherredømme af Jakob Drud og Sortskørt af Kenneth Krabat. Tillykke til begge.

Se vinderne af Niels Klim-prisen her

Inden året er omme, skulle jeg gerne nå op på tre udgivelser. Forlaget Enter Darkness skulle endelig være på vej med Fortællinger fra mørket 3, som af diverse årsager er blevet et år forsinket. Mit bidrag er horrornovellen Må ikke forstyrres, som jeg begyndte at skrive i efteråret 2017, efter at jeg havde været på et kursus i Amsterdam.

Og hvorfor nævner jeg det? Jo, for dette er skrevet, mens jeg befinder mig på et kursus på den græske ø Santorini, men mere om det senere.