Alle gode gange ti

Science Fiction Cirklens årlige antologiserie Lige under overfladen vil altid have en særlig plads i mit forfatterhjerte, for det var her, at jeg for første gang fik trykt en novelle i en bogudgivelse. Siden har jeg været med hvert år, men det er ikke noget, jeg tager for givet, så det er altid glædeligt at få at vide, at man igen er sluppet igennem nåleøjet.

I år er dog ekstra speciel, for det bliver nemlig tiende gang, at jeg er med i Lige under overfladen, som er den 12. i rækken og får titlen Efter fødslen.

Her er listen med de ti noveller:

Afhøring af offer nr. 5 (I overfladen – Lige under overfladen 2, 2008)
Alien Ghost Ballet (Den hemmelige dal – Lige under overfladen 3, 2009)
Portræt af en månepige (Ingenmandsland – Lige under overfladen 4, 2010)
En helt almindelig død (Den nye koloni – Lige under overfladen 5, 2011)
Zoo (Fremmed stjerne – Lige under overfladen 6, 2012)
Tannhäuser Gate (Nær og fjern – Lige under overfladen 7, 2013)
De sidste kærester på Månen (De sidste kærester på Månen – Lige under overfladen 9, 2014)
Århundredets mand (Som et urværk – Lige under overfladen 10, 2015)
Rumkaptajnens kone (Lidenskab og lysår – Lige under overfladen 11, 2016)
En invasiv art (Efter fødslen – Lige under overfladen 12, 2017)

Den allerførste Lige under overfladen kunne jeg ikke gøre så meget ved, fordi den udkom, inden jeg for alvor var begyndt at skrive, mens nummer otte, Farvel, min astronaut, kom samme år som nummer syv, og redaktøren havde besluttet, at ingen forfattere kunne være med i dem begge.

Den nye novelle En invasiv art var én, jeg begyndte at skrive under mit ophold på Hald Hovedgård i februar. Den er på cirka 6000 ord og kan bedst beskrives som en invasionshistorie med et tvist. Jeg venter dog med at fortælle mere om den, til udgivelsesdatoen nærmer sig.

Efter fødslen – Lige under overfladen 12 er sat til at udkomme omkring den 1. september, hvor årets Fantasticon finder sted, og bliver noget af en moppedreng, for redaktøren Carl-Eddy Skovgaard har valgt at tage 30 noveller med (ud af 86 indsendte noveller).

De øvrige medvirkende forfattere er A. Silvestri, Flemming R.P. Rasch, Helle Perrier, Nikolaj Johansen, Caner Doga Cansi, Anna Theresa Ebert Lauritsen, Flemming Johansen, Helene Toksværd, Viggo Madsen, Maria Frantzen Sanko, Anne-Marie Træholt, Michala Elk, Christian Holger Pedersen, Jesper Goll, Torben M. Husum, Trine V. Ipsen, Bjarke Schjødt Larsen, Jesper Rugård Jensen, Gudrun Østergaard, Sara Weisdorf, Luna D. Petersen, Malte Simon Christensen, Niklas Lillelund, Richard Ipsen, Lars Behn-Segall, Johannes Lundstrøm, kenneth krabat, Søren Toft Høyner og Glen Stimøe.

For A. Silvestri, Gudrun Østergaard og Richard Ipsens vedkommende er det også tiende gang, at de er med i Lige under overfladen, så vi har fulgtes ad hele vejen. Det var i øvrigt Richard, som vandt årets Niels Klim-pris for bedste novelle for Mærk fremtiden (der var med i LUO11). Den var den kategori, hvor Rumkaptajnens kone var nomineret.

Udgivet i Bøger, Noveller, Science fiction Etiket: , , ,

Dancon, anmeldelser og ny novelle

I weekenden 6.-7. maj er der Dancon i Valby Kulturhus, hvor jeg er på programmet søndag kl. 14.30 i et panel med Niels Dalgaard og Lise Andreasen om science fiction-novellens udvikling fra 1950’erne til i dag. Det er også på Dancon, at Niels Klim-prisen uddeles. Jeg er nomineret i kategorien “Bedste novelle” for Rumkaptajnens kone fra Lidenskab og lysår – Lige under overfladen 11.

Se programmet for Dancon 2017 her

Og hvad er der ellers sket i mit forfatterliv, udover at jeg har en ny novellesamling på vej?

Jeg har skrevet en ny novelle
Det blev kun til to indlæg her på siden i april, og en del af tavsheden skyldtes, at jeg skulle aflevere en novelle inden den 1. maj, hvor der var deadline til forlaget Enter Darkness’ horrorantologi Fortællinger fra mørket 2.

Jeg havde på forhånd besluttet, at jeg ville bruge april til at få skrevet novellen, men da måneden nærmede sig, havde jeg et problem: Jeg kunne simpelthen ikke komme på den rette idé (til gengæld fik jeg en idé til en anden novelle, men den passer til en antologi, hvor der først er indsendelsesfrist i juni, så det hjalp lige fedt).

Som forfatter er jeg normalt typen, der foretrækker at have det meste af historien på plads i hovedet, inden jeg sætter mig til tasterne, men i dette tilfælde var der ikke andet at gøre end at komme i gang og håbe, at en form for klarhed ville indfinde sig undervejs. Jeg nåede faktisk at få skrevet 1000 ord af en novelle, før det gik op for mig, at der var noget galt med indledningen. Men netop som jeg skulle til at begynde forfra, var den dér pludselig: Idéen – den hvor jeg kunne se stort set hele historien for mig.

Resultatet blev en novelle med titlen Hår, der endte med at blive på lidt under 10.000 ord. Om den kommer med i Fortællinger fra mørket 2, må tiden vise.

Jeg er blevet anmeldt
Apropos Fortællinger fra mørket, så har første bind, Hvis jeg overlever natten, fået endnu en anmeldelse, denne gang fra Eibes Bogblog, som bestyres af forfatteren Anika Eibe. Hun giver antologien fire hjerter og skriver følgende om mit bidrag Hvor hesten ligger begravet:

“Uhyggen sniger sig langsomt ind og ender i et tvist, som jeg godt nok havde set komme, men som stadig havde en god effekt.”

Læs hele anmeldelsen her

I forhold til Hvis jeg overlever natten har horrorantologien Monster fået langt mindre opmærksomhed, men den anmeldes i det seneste nummer af magasinet Himmelskibet. Anmelderen Thomas Winther har følgende at sige om min novelle Spøgelseshistorier:

“En forfatter har sat sig for at skulle skrive en spøgelseshistorie og har taget logi i en hjemsøgt lejlighed. I starten oplever han ikke noget, men dette ændrer sig. Sideløbende fortælles en historie fra bygningens fortid hvor den var et sindssygehospital. Alt dette lyder meget klassisk indenfor spøgelseshistorier, men Lars Ahn formår alligevel at bringe andre vinkler ind i historien.”

Læs hele anmeldelsen her

Himmelskibet har faktisk også anmeldt Hvis jeg overlever natten, hvor Thomas Winther giver Hvor hesten ligger begravet denne bedømmelse:

“… selvom det kan virke til at være en historie der er let at forudsige slutningen på, så sørger Lars Ahn på vanlig vis for at komme med et uforudset tvist i løbet af den velskrevne og spændende historie.”

Læs hele anmeldelsen her

Jeg har fået bibliotekspenge
For fjerde år i træk har jeg haft nok bøger stående på bibliotekerne til at få udbetalt bibliotekspenge. I forhold til sidste år er beløbet kun steget et par hundrede kroner, men en af de tre antologier fra 2016, jeg var med i – Hvis jeg overlever natten – udkom så sent på året, at dens bibliotekssalg ikke nåede at blive talt med. I det mindste går det fortsat i den rigtige retning, og jeg kan konstatere, at der stadig står pænt med eksemplarer af min novellesamling Månebase Rødhætte på bibliotekerne – 86 styk, hvilket er stort set det samme siden udgivelsen.

Udgivet i Bøger, Horror, Noveller, Science fiction Etiket: , , , , , ,

Min næste (rigtige) udgivelse

Min DVD-udgave af kultfilmen “Vampyros Lesbos”, der spiller en vigtig rolle i titelnovellen til min nye novellesamling.

Store nyheder! Min næste udgivelse er lige på trapperne, og nej, denne gang er det ikke en aprilsnar.

Som tidligere omtalt har jeg i et stykke tid arbejdet på en ny novellesamling, Den nat, vi skulle have set Vampyros Lesbos, der udgives af Forlaget Kandor. Den sidste af novellerne skrev jeg færdig i februar under mit skriveophold på Hald Hovedgård, og siden er de blevet redigeret og korrekturlæst, og bogen er nu ved at blive gjort klar til at blive sendt til tryk. Forlaget håber, at novellesamlingen kan udkomme allerede omkring den 31. maj, dvs. om en måned.

Mens min første novellesamling, Månebase Rødhætte, var science fiction, er de ni noveller i Den nat, vi skulle have set Vampyros Lesbos alle horror. Seks af dem har været udgivet før, mens tre er helt nye. I alt er samlingen på lidt over 80.000 ord, men de tre nyskrevne noveller udgør faktisk lige under halvdelen (cirka 39.000 ord), så selv for dem, der har læst de øvrige historier, er der meget nyt at hente.

Når udgivelsesdatoen nærmer sig, kommer der mere info om baggrunden for de enkelte noveller, og hvorfor det var dem, der blev udvalgt.

Indholdsfortegnelse:
Fortorvsdrab (ny)
Langt ude i skoven (fra Velkommen til dybet, Tellerup, 2011)
Blomstervanding (fra Dystre Danmark 2, H. Harksen Productions, 2011)
Donation (fra Vampyr, Kandor, 2013)
Den nat, vi skulle have set Vampyros Lesbos (ny)
Telefon fra afdøde (fra Pix: Nygotiske skæbner, H. Harksen Productions, 2013)
La petite mort (fra Drifter, Kandor, 2014)
Lauras forudsigelige skæbne (ny)
Fortsættelse til et eventyr (fra Forvandlinger, Langdyssen 2013)

Udgivet i Bøger, Fantasy, Horror, Noveller Etiket: , ,

Min næste udgivelse

Gennem årene har jeg lavet et par aprilsnarre på min blog. Dette var en af dem.

Store nyheder! Min næste udgivelse er lige på trapperne, og nej, det er hverken den gotiske krimi eller den nye novellesamling, jeg tidligere har omtalt her på siden. I stedet er der tale om noget helt tredje: en digtsamling.

Hvis det kommer som en overraskelse, at jeg også skriver poesi, så er det forståeligt. Det er først noget, jeg er begyndt på inden for de seneste år, og jeg har gået meget stille med dørene, fordi jeg virkelig har måttet føle mig frem. Nu synes jeg efterhånden, jeg har nået et niveau, hvor jeg godt kan være bekendt at offentliggøre mine digte, så for et halvt år siden sendte jeg dem til et forlag, og minsandten om de ikke har sagt ja til at udgive en samling!

Forlaget hedder Prinslar og er et lille kvalitetsforlag, der har specialiseret sig i at udgive digtsamlinger i små oplag. Jeg forventer ikke at tjene noget på udgivelsen, da jeg er klar over, at digtsamlinger sjældent sælger det helt store, men det gør noveller eller science fiction på dansk på den anden side heller ikke, så det er jeg vant til.

Det gør det selvfølgelig heller ikke bedre, at det ikke er almindelige digte, jeg skriver, men science fiction-digte. Ja, du læste rigtigt: der bliver også skrevet digte inden for de fantastiske genrer. De har endda deres egen pris, Rhysling Award, der uddeles af Science Fiction & Fantasy Poetry Association, og blandt tidligere vindere finder man kendte navne som Gene Wolfe, Ursula K. Le Guin og Joe Haldeman. Der findes også flere onlinemagasiner, som publicerer digte, fx Strange Horizons og Uncanny Magazine, hvis du vil se, hvad det går ud på.

Alt det gav mig lyst til selv at prøve kræfter med digtningen, og nu er det som nævnt officielt, at jeg er sprunget ud som lyriker. I den anledning får I her et af digtene fra min kommende samling:

November, 2019

Strøm mine tårer, sagde politimanden
Mine minder forsvinder
ætset bort af syreregnen
Og det sidste jeg husker
er kvinden som siger
“Jeg er ikke i branchen, jeg er branchen”
Slettet for evigt, bortrenset, bortredigeret
ligesom replikken om ekskonen
der kaldte ham sushi
Kold fisk
Et helt liv i flere udgaver
Theatrical Cut, Director’s Cut, Final Cut
og hvis det ikke går, starter vi forfra igen
rebooter
Indtil jeg drømmer om elektriske får

Hvis du vil se mine øvrige aprilsnarre, så er de her:
2011: En stor nyhed (et forlag vil have mig til at skrive en roman baseret på en Povl Kjøller-sang)
2013: På vej til Hollywood (Månebase Rødhætte skal filmatiseres)
2014: Alien Ghost Ballet på scenen (Alien Ghost Ballet skal laves som danseteater)
2016: Farvel til fantastikken (jeg dropper de fantastiske genrer og går i stedet over til at skrive autofiktion)

Udgivet i Bøger, Science fiction Etiket:

To bøger, to forfattere

En af de bedste romaner, jeg har læst indtil videre i år, er The Race af Nina Allan (hvilket jeg også nævnte i mit forrige indlæg), og mandag den 3. april kl. 19 skal jeg tale om den ved et medlemsmøde i Science Fiction Cirklen.

Her er begivenheden på Facebook

Mødet har fået overskriften “To bøger, to forfattere,” da det handler om Nina Allan og hendes mand, forfatteren Christopher Priest. Jeg fortæller som nævnt om The Race, mens Flemming Rasch tager sig af Priests roman The Islanders.

Der er gratis adgang til arrangementet, der finder sted i Valby Kulturhus, lokale 1, 3. sal, og man behøver ikke være medlem af SFC for at deltage.

 

Horrorantologien Hvis jeg overlever natten – Fortællinger fra mørket fra forlaget Enter Darkness har fået endnu en anmeldelse, men desværre er den lige som flere af de forrige ikke speciel positiv – heller ikke over for mit bidrag, Hvor hesten ligger begravet.

Anmelderens skuffelse skyldes dog, at hun har læst andre af mine noveller og ikke synes, at “Hvor hesten ligger begravet” lever op til deres niveau, så det må siges at være en form for omvendt kompliment.

Læs anmeldelsen her: Den lille Bogblog: Hvis jeg overlever natten

Den lille Bogblog har tidligere anmeldt min novellesamling Månebase Rødhætte, som hun til gengæld var meget begejstret for.

Læs anmeldelsen her: Den lille Bogblog: Månebase Rødhætte

Enter Darkness har, meget apropos, indkaldt til Fortællinger fra mørket 2 med deadline den 1. maj, og jeg har brugt den sidste måned på at gruble over en novelle til den og et par andre konkurrencer. Nu er jeg så småt gået i gang med en ny historie, og så må jeg krydse fingre for, at jeg både kommer med igen, og at næste bind falder mere i folks smag.

 

 

Udgivet i Bøger, Horror, Noveller, Science fiction Etiket: , , , , ,

Læsetips: 10 fantastiske noveller og en koreansk roman

Det er ved at være længe siden, jeg sidst anbefalede noveller, der kan læses gratis på nettet. Sidste gang var i sommer, hvor jeg skrev om halvårets bedste romaner og noveller. Meningen var, at jeg skulle have fulgt det op med et indlæg om andet halvårs bedste læseoplevelser, men det gled ud i sandet – mest fordi jeg ikke fik læst særlig mange romaner i efteråret, og de få, jeg nåede igennem, gjorde ikke det store indtryk.

Undtagelsen var den sydkoreanske forfatter Han Kangs roman The Vegetarian, der vandt den prestigefyldte The Man Booker International Prize i 2016, men det var nu ikke det, der gjorde mig opmærksom på bogen. I stedet blev jeg nysgerrig, fordi horrorforfatteren John Langan gav The Vegetarian en rosende anmeldelse i science fiction-tidsskriftet Locus, selv om den kun med lidt god vilje kan betegnes som hørende til de fantastiske genrer.

Uanset hvad er den en læseoplevelse ud over det sædvanlige. The Vegetarian kan bedst beskrives som en grotesk fortælling om en kvinde, hvis pludselige beslutning om at blive vegetar får konsekvenser for hende selv og hendes familie. Den er også et skoleeksempel på, hvad en dygtig oversætter kan gøre for en bog, for oversætteren Deborah Smith formår både at gøre historien forståelig for et vestligt publikum, samtidig med at den stadig føles meget koreansk i sin tone. Derfor virker det også logisk, at Han Kang og Deborah Smith delte de 50.000 pund, der fulgte med Man Booker International-prisen.

Og nu til de gratis noveller:

Alice Sola Kim: Successor, Usurper, Replacement (BuzzFeed Reader)
En af mine yndlingsnoveller fra 2014 var Alice Sola Kims “Mothers, Lock Up Your Daughters Because They Are Terrifying”, og nu er hun tilbage med denne forrygende fortælling om en skrivegruppe, der opdager, at deres nyeste medlem ikke er helt, hvad hun udgiver sig for.

Alyssa Wong: You’ll Surely Drown Here If You Stay (Uncanny)
Wong vandt sidste år en Nebula for sin horrornovelle Hungry Daughters of Starving Mothers. I år er hun nomineret for hele to historier, hvoraf denne weird western er min favorit (den anden nominerede er A Fist of Permutations in Lightning and Wildflowers fra Tor.com).

Yoon Ha Lee: Foxfire, Foxfire (Beneath Ceaseless Skies)
Og nu vi er ved Nebula-nominerede forfattere med asiatiske rødder, så havde jeg Lees debutroman Ninefox Gambit med i min omtale af første halvårs bedste læsning i 2016. Den er siden blevet nomineret til en Nebula og kan stærkt anbefales. Lee er også en flittig novelleforfatter, og hans bedste fra sidste år var denne science fiction/fantasy-fortælling, der både indeholder magiske ræve og kamprobotter.

Sam J. Miller: Things with Beards (Clarkesworld)
I 2010 bragte onlinemagasinet Clarkesworld novellen The Things af Peter Watts, hvor historien fra John Carpenters filmklassiker The Thing blev fortalt fra rumvæsenets synsvinkel. I 2016 kunne man samme sted læse Sam J. Millers vellykkede og ret så originale forsøg på at skrive en direkte fortsættelse til samme film. Hvis man klikker på kommentarerne til “Things with Beards,” vil man bemærke, at førnævnte Peter Watts er yderst begejstret for Millers udgave, og det er han åbenbart ikke ene om, for novellen er også nomineret til en Nebula.

Genevieve Valentine: Everyone from Themis Sends Letters Home (Clarkesworld)
Umiddelbart lader Valentines novelle til at handle om en ekspedition til en fremmed planet, men det står hurtig klart, at der i virkeligheden er tale om et virtual reality-eksperiment med uvidende fanger som deltagere. På sin vis en historie, der er set og fortalt mange gange før, men Valentine formår at komme ind under huden på hovedpersonerne og får på fornem vis formidlet deres følelser.

Nina Allan: The Art of Space Travel (Tor.com)
Nina Allan har med The Race ikke alene skrevet den bedste roman, jeg indtil videre har læst i år, men har også begået denne novelle, som er blandt mine favoritter fra sidste år. I begge tilfælde er der tale om fortællinger, hvor det mere er personerne, der tegner et billede af fremtiden, frem for teknologien og videnskaben.

Theodora Goss: Red as Blood and White as Bone og Come See the Living Dryad (Tor.com)
Theodora Goss’ novelle The Mad Scientist’s Daughter fra 2010 er en personlig favorit, og jeg venter med spænding på hendes roman The Strange Case of the Alchemist’s Daughter, der udkommer til sommer. I mellemtiden kan man fornøje sig med disse to fantasynoveller, begge fra Tor.com, hvoraf den første er fra sidste forår, mens den anden er fra denne måned.

Og til sidst to noveller, som jeg også nævnte i min gennemgang for ni måneder siden, men som stadig er værd at læse:
Joe Abercrombie: Two’s Company (Tor.com)
Carrie Vaughn: Origin Story (Lightspeed)

Udgivet i Fantasy, Noveller, Science fiction Etiket: , , , , , , , , , ,

To noveller på en måned

Jeg er ikke 100 procent sikker, men jeg er ret overbevist om, at februar 2017 blev første gang, hvor jeg formåede at færdiggøre to noveller på en måned. Det er med vilje, at der står “færdiggøre” i stedet for “skrive,” for den ene af novellerne var én, jeg begyndte på for seks-syv år siden, men endte med at lægge til side.

Den anden novelle er til gengæld spritny og er sendt ind til Science Fiction Cirklens årlige antologi Lige under overfladen. Jeg arbejdede på begge noveller under mit ophold på Hald Hovedgaard, hvor jeg fik afsluttet den ene og påbegyndt den anden.

Den “gamle” novelle, Den nat, vi skulle have set Vampyros Lesbos, var på 13.000 ord, da jeg tog fat i den igen, og den endte på lige under 18.000 ord, mens den nye science fiction-novelle blev på omkring 6000 ord. Så samlet set en god skrivemåned, men jeg havde næppe nået SFCs deadline, hvis jeg ikke havde haft en uges skriveferie i det jyske.

Apropos Lige under overfladen så er min novelle Rumkaptajnens kone fra Lidenskab og lysår – Lige under overfladen 11 nomineret til Niels Klim-prisen i kategorien Bedste novelle. Der kan afgives stemmer fra den 1. til 30. marts, og SFC har gjort det muligt at læse de nominerede noveller fra antologien i afstemningsperioden.

Læs Rumkaptajnens kone og de øvrige nominerede noveller fra Lige under overfladen 11

Se listen over alle nominerede til Niels Klim-prisen 2016

 

Udgivet i Bøger, Horror, Noveller, Science fiction Etiket: , , ,

Hald Hovedgaard og Niels Klim

Netop hjemvendt fra en uges skriveophold på Hald Hovedgaard erfarer, at jeg for syvende gang er nomineret til Niels Klim-prisen for en af mine science fiction-noveller. Denne gang er det Rumkaptajnens kone, der er sluppet gennem nåleøjet, hvilket jeg kun kan glæde mig over. Rumkaptajnens kone stammer lige som hovedparten af de øvrige nominerede noveller fra Lidenskab og lysår – Lige under overfladen 11.

Se listen over nomineringerne her

Afstemningen begynder den 1. marts og løber frem til den 30. marts. Science Fiction Cirklen plejer at gøre de nominerede noveller tilgængelige i afstemningsperioden.

Og hvordan gik min anden gang så på Hald Hovedgaard? Da jeg kørte fra Roskilde om mandagen, var jeg omgivet af sne og kulde, så jeg forventede at skulle skrive med udsigt til et vinterlandskab. Men sådan så der ud, da jeg ankom til Hald Hovedgaard:

Mit primære mål var at få færdiggjort min novellesamling, der kommer til at bestå af tidligere offentliggjorte horrornoveller og et par nye. Den eneste, jeg manglede, var titelnovellen Den nat, vi skulle have set Vampyros Lesbos, der lige som Lauras forudsigelige skæbne, som jeg skrev i sidste måned, er en historie, der har ligget på køl i en del år.

Mens det med Laura … var slutningen, der drillede, var det i Vampyros Lesbos’ tilfælde længden, der fik mig til at gå i stå. Det stod hurtigt klart for mig, at historien var godt på vej mod de 20.000 ord, og på det tidspunkt var der ikke rigtig nogle antologier for så lange noveller, så jeg lagde den til side og kastede mig over andre ting. Men da det blev tid til at planlægge en ny novellesamling, kunne Vampyros Lesbos komme til ære og værdighed igen, og jeg havde ret med hensyn til længden: novellen endte på små 18.000 ord.

Jeg må erkende, at jeg ikke kun havde fuld fokus på skrivningen under mit ophold på Hald Hovedgaard, for der var også VM i skiskydning …

Den anden halvdel af ugen brugte jeg på at skrive en ny science fiction-novelle, som jeg vil indsende til den næste udgave af Science Fiction Cirklens Lige under overfladen-serie. Foreløbig er det blevet til 4500 ord, så samlet set fik jeg skrevet omkring 10.000 ord i løbet af ugen. Det er ikke helt så meget som sidst, men stadig langt mere end jeg ville kunne nå på en normal uge med arbejde og andre hverdagspligter.

Min forfatterkollega A. Silvestri har tidligere opfordret mig til at løbe på inderøen ved Hald Sø, og det nåede jeg denne gang. Det er en smuk tur, men også ganske krævende, fordi ruten er ret kuperet, men den var dog ikke så hård, som jeg havde frygtet. Jeg har endda stadig til gode at løbe ruten nøjagtig som på billedet, for den ene gang fik jeg drejet af for tidligt og fik skåret to kilometer af, mens jeg næste gang løb for langt og kom ud i Dollerup, så jeg endte med at få løbet 10,5 km.

 

Endelig er det med to års forsinkelse gået op for mig, at Steen Langstrups serie “Mit livs gys” ikke længere er at finde på nettet. Jeg bidrog til serien i 2010, hvor jeg skrev om tegneserieudgaven af Alien – den 8. passager. Heldigvis havde jeg gemt teksten og billederne, så nu er mit bidrag genopstået fra de døde her på siden.

Læs det her: Mit livs gys – Alien den 8. passager

Udgivet i Bøger, Horror, Noveller, Science fiction Etiket: , , , , , , ,

Lidt nyt fra forfatterfronten

Månedens film i Cinemateket er den koreanske gyser The Wailing, og ved visningen søndag den 12. februar kl. 19 er jeg blevet bedt om at holde et oplæg. Det bliver anden gang, jeg skal prøve det i Cinemateket, men i forhold til sidst – som var under Blodig Weekend i 2012, hvor jeg skulle introducere den irske monsterkomedie Grabbers – har jeg denne gang rent faktisk set filmen, jeg skal tale om. The Wailing blev nemlig også vist under sidste års CPH Pix, og her kan du se, hvad jeg skrev om den: CPH Pix 2016 del 1: De koreanske.

På mandag sætter jeg så kursen mod Hald Hovedgaard, hvor jeg har fået tildelt en uges skriveophold. Jeg var der senest i oktober 2015, hvor jeg fik skrevet førsteudkastet til min gotiske krimi færdig og fik inspiration til novellen Spøgelseshistorier. Her er en længere beskrivelse af mit første ophold: En uge på Hald Hovedgaard

Apropos Spøgelseshistorier, så er den med i antologien Monster, der netop har fået en anmeldelse på Bookeater – omend der reelt set mere er tale om et handlingsreferat end en egentlig anmeldelse.

Læs anmeldelsen her

 

Monster var en af to horrorantologier, jeg bidrog til i 2016. Den anden var Hvis jeg overlever natten – Fortællinger fra mørket, som har fået en lektørudtalelse fra DBC. Den er heldigvis yderst positiv, hvilket er godt, når bibliotekerne skal vurdere om, de skal købe bogen. Blandt andet skriver lektøren:

“Dette er en håndfuld velskrevne noveller, som pirrer og overrasker læseren. Novellerne sparker til læserens forståelse af virkeligheden … Fremhæves kan bl.a. Lars Ahns “Hvor hesten ligger begravet” og A. Silvestris “In uteri” som to fortællinger, der bliver hængende i læserens bevidsthed.”

Læs et uddrag af Hvor hesten ligger begravet

Udgivet i Bøger, Horror, Noveller Etiket: , , , , , ,

En forsinket slutning

Der er historier, hvor man som forfatter aldrig er i tvivl om slutningen. Så er der historier, som man går i gang med at skrive uden at være helt sikker, men hvor man arbejder sig frem til en slutning undervejs. Og så er der de historier, hvor man først finder på en slutning med flere års forsinkelse. En sådan historie er den første novelle, jeg har fået skrevet i år.

Tilbage i 2010 begyndte jeg på en novelle, Lauras forudsigelige skæbne, der handler om en pige, som lader en spådom få indflydelse på sit liv. Jeg kom fint i gang, fik skrevet lidt over 3000 ord, og så gik jeg i stå. Årsag? Jeg kunne simpelthen ikke finde på en tilfredsstillende slutning. Så jeg lagde novellen til side og kastede mig over noget andet, mens jeg tænkte, at den rette slutning nok skulle dukke op. Det gjorde den også. Med seks-syv års forsinkelse …

Undervejs har jeg flere gange haft Laura i tankerne, uden at det bragte mig videre. Men i starten af året besluttede jeg mig for at give novellen en ny chance for at se, om der var noget i den, som kunne bruges. Til min positive overraskelse var der forbløffende lidt, der skulle rettes, så jeg gik i gang med at skrive videre, og pludselig var den der: slutningen. Den der passede til historien.

Så seks-syv år og yderligere 8000 ord senere er Lauras forudsigelige skæbne færdig, eller så færdig som en historie nu en gang kan blive.

Andre skrivenyheder
Horrorantologien Hvis jeg overlever natten – Fortællinger fra mørket har fået et par anmeldelser til, men de har desværre ikke været ubetinget positive. Jeg har linket til den mest velskrevne af dem, og jeg vil da give anmelderen fra Bogblogger.dk ret i én ting: A. Silvestris novelle In uteri er samlingens stærkeste og mest originale bidrag og fortjener at blive læst af mange.
Læs anmeldelsen her

Det har siden den 15. november været muligt at indstille science fiction-noveller på dansk til Niels Klim-prisen. Fristen udløber den 15. februar, så det kan stadig nås. For at indstille skal man være oprettet som bruger, og hvis man ikke allerede er det, kan man gøre brug af dette link: Nominér til Niels Klim-prisen

 

Udgivet i Bøger, Fantasy, Horror, Noveller Etiket: , ,
%d bloggers like this: