Bibliotekspenge, anmeldelse og aprilsnar

Når nu alle opfordres til at blive hjemme, ville det være rart, hvis man havde noget at tage sig til …

De seneste år har jeg lavet en aprilsnar på min hjemmeside, og jeg burde egentlig være i gang med én nu, men hvis jeg skal være helt ærlig, har jeg ikke kunnet finde på noget, der overgår det, som finder sted i denne tid.

Så ingen aprilsnar fra min side i år, men jeg kan da dele den, som flest er hoppet på, nemlig da jeg i 2018 annoncerede, at jeg ville sige mit job og blive forfatter på fuld tid:
Aprilsnar: Nu gør jeg det!

Apropos indtjening, så har corona-krisen ført til, at udbetalingen af bibliotekspengene er blevet rykket en måned frem, og beløbet gik allerede ind før weekenden. Sidste år modtog jeg for første gang over 10.000 kroner, primært på grund af min debutroman Rød høst.

Læs: Love, Death & bibliotekspenge

I år er beløbet på lidt over 11.000 kroner, men den beskedne stigning på små 500 kroner var forventet, eftersom mine eneste udgivelser i 2019 var to noveller i antologier, der udkom så sent på året, at salget til bibliotekerne ikke nåede at blive regnet med.

Alligevel modtager jeg mere end sidste år, selv om bibliotekerne har færre eksemplarer af flere af de antologier, jeg har bidraget til. Mine egne udgivelser holder dog skansen. Min første novellesamling Månebase Rødhætte findes i 66 eksemplarer mod 72 sidste år, mens der står 45 fysiske eksemplarer af Den nat, vi skulle have set Vampyros Lesbos ude på hylderne – en nedgang på ét eksemplar.

Det er fortsat Rød høst, som trækker læsset og endda på flere fronter. Bibliotekerne har 99 fysiske eksemplarer stående – ét mere end sidste år – men i mellemtiden er romanen også kommet som e-bog og lydbog i eReolen, og det er noget, der batter rent pointmæssigt.

eReolen har lavet et vampyr-tema, og jeg blev overrasket over at se, at Rød høst var blandt de udvalgte romaner.

Tillykke til Patrick

Skyggespejlet – Fortællinger fra mørket 3 er blevet anmeldt på Gyseren.dk, hvor Jette Holst er så venlig at fremhæve mit bidrag Må ikke forstyrres.

Læs anmeldelsen: Skyggespejlet – Fortællinger fra mørket 3

En anden af de medvirkende forfattere i Skyggespejlet er Patrick Leis, som i weekenden modtog Dansk Horror Selskabs pris Årets Danske Horrorudgivelse for Pax Immortalis – Opgøret. Stort tillykke til Patrick, som var nomineret for sjette gang og endelig vandt, men lidt synd at han ikke kunne modtage prisen på Krimimessen, der blev aflyst.

Læs pressemeddelelsen fra Dansk Horror Selskab: Zombier øverst på skamlen

Ellers er der ikke meget nyt at fortælle. Som så mange andre tilbringer jeg det meste af tiden derhjemme og prøver at gå ud så lidt som muligt. For os, der er til den introverte side (hvilket gælder stort set alle forfattere), er det dog ikke den store udfordring, og for nogen er det nærmest et drømmescenarie, fordi man nu har en undskyldning for at blive siddende inden for og læse eller se film og serier, uden at der kigges skævt til én.

Man skulle også tro, at det ville give mig masser af muligheder for at få skrevet noget, men paradoksalt nok er det begrænset, hvad jeg er kommet i gang med. Der lurer dog to novellekonkurrencer i horisonten (deadlines er altid en god motivationsfaktor), og så må jeg se at komme videre med den roman, jeg nu har arbejdet på i over et år … (se ovenstående)