Den nat, vi skulle have set Vampyros Lesbos

Årets Danske Horrorudgivelse 2017

Juryens begrundelse:
“Juryen finder, at “Den nat, vi skulle have set Vampyros Lesbos” er en ekvilibristisk novellesamling, der formår at twiste horrorgenrens virkemidler i overraskende retninger og ikke er bange for at eksperimentere med genreblandinger og litterære benspænd. Lars Ahn formår at få en novelle til at udfolde sig som en roman og inspirerer til genlæsning. I bl.a. titelnovellen forholder forfatteren sig ironisk-analytisk til selve fascinationen af horrorgenren. Med sine velfungerende pointer, sit glatte, professionelle sprog og sin tydelige genrebevidsthed er “Den nat, vi skulle have set Vampyros Lesbos” en værdig vinder af årets horrorpris.”

“Her er tale om noveller af høj kvalitet, og jeg kan faktisk ikke pege på en eneste, som jeg ikke synes holder standarden. Lars Ahn er en eminent novelleforfatter, og jeg kan kun anbefale hans nye udgivelse.”
Jette Holst, Gyseren.dk

“Og skulle man nu allerede have de antologier som de seks noveller oprindeligt var trykt i, så er de tre nye noveller så langt bogens pris værd i sig selv. Med andre ord, så er der ingen undskyldning for ikke at læse denne bog, hvis man er blot det mindste til gys. Og elsker man horrorbøger, så er denne bog et must.”
Thomas Winther, Himmelskibet

“Der er ikke mange, der mestrer at skrive spændende og skarpe noveller, men det gør Lars Ahn. Det er en sand fornøjelse at opleve, hvordan en forfatter med få virkemidler kan få gåsehuden frem på armene, mens man begynder at smile, når man dykker ned i de finurlige fortællinger, han skriver.”
Den lille Bogblog

“… jeg er ret imponeret over, at forfatteren har formået at finde på så mange originale temaer og elementer. Hans noveller handler om alt lige fra fatale sexlege til dræbende fortove, og selvom det er sært og mærkeligt, er det også fedt at læse horror, der ikke er forudsigeligt. På bagsiden af bogen står der, at novellerne handler om, hvad der sker, når illusionen om den trygge hverdag brister og virkeligheden viser sig at være mere ond og mærkelig end man troede, og det er lige præcis, hvad man kan forvente at opleve i denne samling.”
Readers Wall

“Lars Ahn er virkelig eminent til at skrive noveller. Jeg har læst flere af hans noveller med stor fornøjelse. Han har et godt greb om dem og fortæller mange gange nogle virkelig interessante historier. Novellerne er velskrevet, og Ahn er god til at bruge horrorens virkemidler på anderledes og nogle gange uventede måder. Dette medvirker til at novellerne fremstår friske og skarpe.”
Bare et kapitel mere

“Horrorgenrens virkemidler bruges i nye sammenhænge og konstellationer. Ahn er god til at få en novelle til at udfolde sig; man fanges lynhurtigt ind og kender fortællingens personer med det samme.”
Lektørudtalelse, DBC

Den nat, vi skulle have set Vampyros Lesbos er min seneste novellesamling. Den indeholder ni noveller, som primært er horror, men også har elementer af fantasy. Tre af novellerne er nye, mens de øvrige har været offentliggjort i andre antologier i perioden 2011-2014. Bogen udgives af Forlaget Kandor og er på 320 sider.

Køb bogen
Læs på Mofibo
Læs på Bookmate

Indhold
Fortovsdrab (ny, 2017)
Langt ude i skoven (fra Velkommen til dybet, Tellerup, 2011)
Blomstervanding (fra Dystre Danmark 2, H. Harksen Productions, 2011)
Donation (fra Vampyr, Kandor, 2013)
Den nat, vi skulle have set Vampyros Lesbos (ny, 2017)
Telefon fra afdøde (fra Pix: Nygotiske skæbner, H. Harksen Productions, 2013)
La petite mort (fra Drifter, Kandor, 2014)
Lauras forudsigelige skæbne (ny, 2017)
Fortsættelse til et eventyr (fra Forvandlinger, Langdyssen 2013)

Klik på de enkelte noveller for at læse uddrag fra dem.

Anmeldelser
Gyseren.dk
Himmelskibet
Readers Wall
Den lille Bogblog
Bare et kapitel mere
Goodreads

Kanal Roskilde har lavet dette interview med mig, hvor jeg fortæller lidt om baggrunden for novellesamlingen.