Nu gør jeg det!

Gennem årene har jeg lavet flere aprilsnarre på min blog. Dette var en af dem.

Når folk har spurgt mig, om jeg ikke drømmer om at være forfatter på fuld tid, har jeg hidtil svaret, at jeg nok hellere må beholde mit nuværende arbejde på Dagbladet Roskilde, hvis jeg skal have noget at leve af.

Jeg må dog indrømme, at tanken har fyldt mere og mere på det seneste, og nu er tiden inde til, at jeg i dag, den 1. april, er klar til at komme med den officielle udmelding: Om præcis seks måneder tager jeg springet og bliver fuldtidsforfatter per 1. oktober 2018.

Der er flere faktorer, som ligger til grund for min beslutning:

    • Jeg er rent faktisk begyndt at tjene penge på mit forfatterskab. Bibliotekspengene stiger for hvert år, og jeg får invitationer til flere og flere projekter og arrangementer, hvor der udbetales honorar i stedet for, at man bare får et frieksemplar eller en anden symbolsk gave som betaling.
    • Prisen Årets danske horrorudgivelse har givet mig troen på, at vejen til toppen ikke er så lang, som jeg har troet.
    • Jeg har allerede solgt en novelle til filmatisering, så hvorfor ikke flere?
    • Vigtigst af alt er dog, at jeg er nået frem til den erkendelse, at hvis jeg skal tage det næste skridt i min udvikling som forfatter, er jeg nødt til at finde mere tid til at skrive. Mine ophold på Hald Hovedgård har tidligere vist mig, hvor meget jeg kan få skrevet, når jeg ikke skal koncentrere mig om andet, så hvad kan det ikke blive til, hvis det er sådan hele tiden? Mit egen vurdering er en-to romaner og 10-12 noveller om året.
    • Jeg er indstillet på, at min økonomi bliver stram de første par år, men jeg har regnet på det, og det bør kunne lade sig gøre, hvis jeg skærer ned på en række udgifter. Jeg er også forberedt på, at jeg kan blive nødt til at tage deltidsarbejde for at få enderne til at hænge sammen. Det skal dog ikke være inden for mit nuværende fag, journalistikken, da al min kreative energi skal anvendes på mit forfatterskab.

Nu er nyheden ude i verdenen, og jeg er spændt på, hvad fremtiden bringer. Jeg kan næsten ikke vente med at komme i gang!

Hvis du vil se mine øvrige aprilsnarre, så er de her:
2011: En stor nyhed (et forlag vil have mig til at skrive en roman baseret på en Povl Kjøller-sang)
2013: På vej til Hollywood (Månebase Rødhætte skal filmatiseres)
2014: Alien Ghost Ballet på scenen (Alien Ghost Ballet skal laves som danseteater)
2016: Farvel til fantastikken (jeg dropper de fantastiske genrer og går i stedet over til at skrive autofiktion)
2017: Min næste udgivelse (jeg udgiver en digtsamling)