Min næste udgivelse

Gennem årene har jeg lavet et par aprilsnarre på min blog. Dette var en af dem.

Store nyheder! Min næste udgivelse er lige på trapperne, og nej, det er hverken den gotiske krimi eller den nye novellesamling, jeg tidligere har omtalt her på siden. I stedet er der tale om noget helt tredje: en digtsamling.

Hvis det kommer som en overraskelse, at jeg også skriver poesi, så er det forståeligt. Det er først noget, jeg er begyndt på inden for de seneste år, og jeg har gået meget stille med dørene, fordi jeg virkelig har måttet føle mig frem. Nu synes jeg efterhånden, jeg har nået et niveau, hvor jeg godt kan være bekendt at offentliggøre mine digte, så for et halvt år siden sendte jeg dem til et forlag, og minsandten om de ikke har sagt ja til at udgive en samling!

Forlaget hedder Prinslar og er et lille kvalitetsforlag, der har specialiseret sig i at udgive digtsamlinger i små oplag. Jeg forventer ikke at tjene noget på udgivelsen, da jeg er klar over, at digtsamlinger sjældent sælger det helt store, men det gør noveller eller science fiction på dansk på den anden side heller ikke, så det er jeg vant til.

Det gør det selvfølgelig heller ikke bedre, at det ikke er almindelige digte, jeg skriver, men science fiction-digte. Ja, du læste rigtigt: der bliver også skrevet digte inden for de fantastiske genrer. De har endda deres egen pris, Rhysling Award, der uddeles af Science Fiction & Fantasy Poetry Association, og blandt tidligere vindere finder man kendte navne som Gene Wolfe, Ursula K. Le Guin og Joe Haldeman. Der findes også flere onlinemagasiner, som publicerer digte, fx Strange Horizons og Uncanny Magazine, hvis du vil se, hvad det går ud på.

Alt det gav mig lyst til selv at prøve kræfter med digtningen, og nu er det som nævnt officielt, at jeg er sprunget ud som lyriker. I den anledning får I her et af digtene fra min kommende samling:

November, 2019

Strøm mine tårer, sagde politimanden
Mine minder forsvinder
ætset bort af syreregnen
Og det sidste jeg husker
er kvinden som siger
“Jeg er ikke i branchen, jeg er branchen”
Slettet for evigt, bortrenset, bortredigeret
ligesom replikken om ekskonen
der kaldte ham sushi
Kold fisk
Et helt liv i flere udgaver
Theatrical Cut, Director’s Cut, Final Cut
og hvis det ikke går, starter vi forfra igen
rebooter
Indtil jeg drømmer om elektriske får

Hvis du vil se mine øvrige aprilsnarre, så er de her:
2011: En stor nyhed (et forlag vil have mig til at skrive en roman baseret på en Povl Kjøller-sang)
2013: På vej til Hollywood (Månebase Rødhætte skal filmatiseres)
2014: Alien Ghost Ballet på scenen (Alien Ghost Ballet skal laves som danseteater)
2016: Farvel til fantastikken (jeg dropper de fantastiske genrer og går i stedet over til at skrive autofiktion)