Hald Hovedgaard og Niels Klim

Netop hjemvendt fra en uges skriveophold på Hald Hovedgaard erfarer, at jeg for syvende gang er nomineret til Niels Klim-prisen for en af mine science fiction-noveller. Denne gang er det Rumkaptajnens kone, der er sluppet gennem nåleøjet, hvilket jeg kun kan glæde mig over. Rumkaptajnens kone stammer lige som hovedparten af de øvrige nominerede noveller fra Lidenskab og lysår – Lige under overfladen 11.

Se listen over nomineringerne her

Afstemningen begynder den 1. marts og løber frem til den 30. marts. Science Fiction Cirklen plejer at gøre de nominerede noveller tilgængelige i afstemningsperioden.

Og hvordan gik min anden gang så på Hald Hovedgaard? Da jeg kørte fra Roskilde om mandagen, var jeg omgivet af sne og kulde, så jeg forventede at skulle skrive med udsigt til et vinterlandskab. Men sådan så der ud, da jeg ankom til Hald Hovedgaard:

Mit primære mål var at få færdiggjort min novellesamling, der kommer til at bestå af tidligere offentliggjorte horrornoveller og et par nye. Den eneste, jeg manglede, var titelnovellen Den nat, vi skulle have set Vampyros Lesbos, der lige som Lauras forudsigelige skæbne, som jeg skrev i sidste måned, er en historie, der har ligget på køl i en del år.

Mens det med Laura … var slutningen, der drillede, var det i Vampyros Lesbos’ tilfælde længden, der fik mig til at gå i stå. Det stod hurtigt klart for mig, at historien var godt på vej mod de 20.000 ord, og på det tidspunkt var der ikke rigtig nogle antologier for så lange noveller, så jeg lagde den til side og kastede mig over andre ting. Men da det blev tid til at planlægge en ny novellesamling, kunne Vampyros Lesbos komme til ære og værdighed igen, og jeg havde ret med hensyn til længden: novellen endte på små 18.000 ord.

Jeg må erkende, at jeg ikke kun havde fuld fokus på skrivningen under mit ophold på Hald Hovedgaard, for der var også VM i skiskydning …

Den anden halvdel af ugen brugte jeg på at skrive en ny science fiction-novelle, som jeg vil indsende til den næste udgave af Science Fiction Cirklens Lige under overfladen-serie. Foreløbig er det blevet til 4500 ord, så samlet set fik jeg skrevet omkring 10.000 ord i løbet af ugen. Det er ikke helt så meget som sidst, men stadig langt mere end jeg ville kunne nå på en normal uge med arbejde og andre hverdagspligter.

Min forfatterkollega A. Silvestri har tidligere opfordret mig til at løbe på inderøen ved Hald Sø, og det nåede jeg denne gang. Det er en smuk tur, men også ganske krævende, fordi ruten er ret kuperet, men den var dog ikke så hård, som jeg havde frygtet. Jeg har endda stadig til gode at løbe ruten nøjagtig som på billedet, for den ene gang fik jeg drejet af for tidligt og fik skåret to kilometer af, mens jeg næste gang løb for langt og kom ud i Dollerup, så jeg endte med at få løbet 10,5 km.

 

Endelig er det med to års forsinkelse gået op for mig, at Steen Langstrups serie “Mit livs gys” ikke længere er at finde på nettet. Jeg bidrog til serien i 2010, hvor jeg skrev om tegneserieudgaven af Alien – den 8. passager. Heldigvis havde jeg gemt teksten og billederne, så nu er mit bidrag genopstået fra de døde her på siden.

Læs det her: Mit livs gys – Alien den 8. passager