En forsinket slutning

Der er historier, hvor man som forfatter aldrig er i tvivl om slutningen. Så er der historier, som man går i gang med at skrive uden at være helt sikker, men hvor man arbejder sig frem til en slutning undervejs. Og så er der de historier, hvor man først finder på en slutning med flere års forsinkelse. En sådan historie er den første novelle, jeg har fået skrevet i år.

Tilbage i 2010 begyndte jeg på en novelle, Lauras forudsigelige skæbne, der handler om en pige, som lader en spådom få indflydelse på sit liv. Jeg kom fint i gang, fik skrevet lidt over 3000 ord, og så gik jeg i stå. Årsag? Jeg kunne simpelthen ikke finde på en tilfredsstillende slutning. Så jeg lagde novellen til side og kastede mig over noget andet, mens jeg tænkte, at den rette slutning nok skulle dukke op. Det gjorde den også. Med seks-syv års forsinkelse …

Undervejs har jeg flere gange haft Laura i tankerne, uden at det bragte mig videre. Men i starten af året besluttede jeg mig for at give novellen en ny chance for at se, om der var noget i den, som kunne bruges. Til min positive overraskelse var der forbløffende lidt, der skulle rettes, så jeg gik i gang med at skrive videre, og pludselig var den der: slutningen. Den der passede til historien.

Så seks-syv år og yderligere 8000 ord senere er Lauras forudsigelige skæbne færdig, eller så færdig som en historie nu en gang kan blive.

Andre skrivenyheder
Horrorantologien Hvis jeg overlever natten – Fortællinger fra mørket har fået et par anmeldelser til, men de har desværre ikke været ubetinget positive. Jeg har linket til den mest velskrevne af dem, og jeg vil da give anmelderen fra Bogblogger.dk ret i én ting: A. Silvestris novelle In uteri er samlingens stærkeste og mest originale bidrag og fortjener at blive læst af mange.
Læs anmeldelsen her

Det har siden den 15. november været muligt at indstille science fiction-noveller på dansk til Niels Klim-prisen. Fristen udløber den 15. februar, så det kan stadig nås. For at indstille skal man være oprettet som bruger, og hvis man ikke allerede er det, kan man gøre brug af dette link: Nominér til Niels Klim-prisen