Så fik man skrevet en roman

Jeg har skrevet en roman!

Romanen er den famøse gotiske krimi, jeg annoncerede for snart to år siden, og som endte med at tage væsentlig længere tid end forventet. Jeg vil i et senere indlæg komme ind på selve skriveprocessen og de erfaringer, jeg har gjort mig undervejs.

Som alle forfattere vil vide, er det at nå frem til slutningen af en roman dog ikke det samme som, at den rent faktisk er færdig. Forude venter redigeringsfasen, hvor jeg skal læse det hele igennem, finpudse sproget, rette fejl og omskrive, omskrive, omskrive. Men nu er hele historien på plads, og alene det er en kæmpe lettelse.

Lige nu er romanen på 66.000 ord eller omkring 100 A4-sider, men det kan nå at ændre sig under redigeringen. På forlaget H. Harksen Productions hjemmeside står bogen annonceret som Rød høst (en hilsen til Dashiell Hammetts klassiker),  men det er blot en arbejdstitel. Jeg overvejer lige nu den endelige titel.

Jeg fik skrevet romanen færdig i denne uge under et arbejdsophold på Hald Hovedgaard, men den oplevelse fortæller jeg mere om i et selvstændigt indlæg.