Året der gik: Skrivning

Et eller andet sted vidste jeg godt, 2013 ville blive lidt af et mellemår efter udgivelsen af min første novellesamling, Månebase Rødhætte, i efteråret 2012. Alligevel endte jeg med at få skrevet seks noveller plus et styk flash fiction, selv om jeg først kom i gang i marts.

Årets noveller:
Tannhäuser Gate (science fiction, 5300 ord)
Svana Slagteren (fantasy, 9500 ord)
Kærlighed på månen (science fiction, 10.400 ord)
Far, mor og kamprobot (science fiction, 2500 ord)
La petite mort (horror/erotik, 12.000 ord)
Slagtehus 13 (science fiction/horror, 7300 ord)
Last Christmas (science fiction, 250 ord)

Samlet set giver det 47.250 ord, hvilket er næsten 10.000 ord mindre end sidste års produktion, men stadig langt over hvad jeg tidligere har præsteret. I 2011 blev det for eksempel kun til cirka 25.000 ord. Derudover har jeg oversat et par af mine noveller til engelsk, så i realiteten har jeg nok skrevet mere end nogensinde før på trods af forstyrrende elementer som min 40-års fødselsdag, arbejdet med at arrangere Fantasticon 2013, min tur til Korea og et travlt arbejdsår.

Årets udgivelser:
Game Over (Himmelskibet nr. 35)
Donation (Vampyr, Kandor)
Telefon fra afdøde (Pix: Nygotiske skæbner, H. Harksen Productions)
Fortsættelse til et eventyr (Forvandlinger, Forlaget Langdyssen)
Tannhäuser Gate (Nær og fjern – Lige under overfladen 7, Science Fiction Cirklen)

Af de noveller, jeg fik skrevet i løbet af 2013, er det indtil videre kun Tannhäuser Gate, som er blevet offentliggjort, og blandt de øvrige er det foreløbig kun La petite mort samt en anden, der er blevet antaget til udgivelse (UPDATE: Det er Slagtehus 13, der er tale om). 2013 blev nemlig også afvisningernes år, så lige nu har jeg faktisk tre “hjemløse” noveller liggende, som jeg overvejer, om jeg skal forsøge at skrive om eller bare skal lade gå over i glemslen. Jeg kommer heller ikke uden om, at 2013 også blev karakteriseret af, at stort set alle mine noveller blev skrevet færdig i sidste øjeblik, og at et par af dem lider under det.

Til gengæld ved jeg allerede, hvad mit næste projekt bliver: En gotisk krimi for H. Harksen Productions, som kommer til at optage de næste fem-seks måneder. Det betyder højst sandsynligt, at jeg må skære ned på novellerne og dropper et par af de sædvanlige antologier, med mindre jeg trænger til en pause fra krimi-intrigerne og pludselig får en oplagt idé, der bare skrives.

Leave a Reply