Lidt tiltrængt opmuntring

Mens jeg fortsat døjer med min forstuvede fod, er der kommet godt nyt. Min novelle Anmeldelse af Genforeningen: De overlevende fra Sigrún 7 er blandt de nominerede til Niels Klim-prisen 2018 i kategorien Bedste novelle.

Anmeldelse af Genforeningen… stammer fra Science Fiction Cirklens antologi De fremmede – Lige under overfladen 13, og det samme gør tre af de andre nominerede:

Manfred Christiansen: Kvantegruppedynamik
Jakob Drud: Verdensherredømme
Kenneth Krabat: Sortskørt
De to sidste nominerede er:
Majbrit Høyrup: Fordærvets sommer fra Krinoline og kedsomhed
A. Silvestri: Büchsflint fra Ord fra forfattersaunaen

A. Silvestri har fået nomineret hele tre noveller, og hvis jeg skal anbefale én af dem, så bliver det den mesterlige 13. august 1989, der er i spil til prisen for bedste langnovelle. Klik på linket for at læse novellen.

Se listen over de nominerede til Niels Klim-prisen 2018 her

Det er ottende gang, en af mine noveller bliver nomineret til Niels Klim-prisen, som jeg har vundet to gange. En helt almindelig død blev kåret til bedste novelle 2011, mens Månebase Rødhætte vandt prisen som bedste kortroman 2012. Afstemningen begynder den 1. marts.

Status på fod

Desværre ikke så meget nyt på den front. Jeg kan stadig ikke støtte fuldt på foden, og den er fortsat for øm til, at jeg kan få sko på. Jeg får også ondt i foden, hvis jeg ikke sidder med den oppe, og jeg kan heller ikke gå for meget rundt, før jeg kan mærke det.

Indtil videre har jeg i denne uge måttet melde fra til Den fantastiske kultfilm Quiz, som jeg står for i Husets Biograf, men heldigvis var der andre gode kræfter, som kunne tage over. Weekendens Copenhagen Comics må jeg også springe over, så det er den rene ynk, og jeg har hele ugen været nødt til at få mine gode kolleger til at hente og bringe mig til arbejde.

Fantask overlever?

For en uge siden kom det frem, at tegneseriebutikken Fantask var truet af lukning på grund af dårlig økonomi og stod til at dreje nøglen om den 29. juni. Siden er der via en onlineindsamling blevet samlet over 500.000 kroner ind, som umiddelbart dækker underskuddet.

Spørgsmålet er dog, om det er nok til at redde Fantask på længere sigt? Konkurrencen fra netbutikkerne er hård, og Fantask erkender selv, at de ikke har været gode nok til at følge med tiden, hvilket har banet vejen for en konkurrent som Faraos Cigarer, der har åbnet flere nye butikker i København inden for de seneste år.

Jeg begyndte at komme i Fantask omkring 1986, da jeg var 13 år. Det var her, jeg købte mine første numre af magasiner som Locus, Fangoria, Cinefantastique og Gorezone, og min reol er fyldt med paperbacks, jeg fandt i butikken i Sankt Peders Stræde.

Jeg husker også, da Fantask fik ambitioner og prøvede at åbne butikker i andre byer end København og blandt andet havde en lille filial i Ringstedgade i Roskilde. Den fik dog en kort levetid, og siden begyndte det at gå den forkerte vej. Jeg har selv bidraget til nedturen, fordi det var lettere og billigere at købe bøgerne på nettet end at bestille dem hjem via en fysisk butik.

Så når jeg de seneste år har købt en bog i en boghandel, har det næsten mere været af princip for at støtte butikken, selv om jeg vidste, at jeg sikkert kunne få titlen lidt billigere på nettet, men det kan man ikke drive en forretning på i længden.