Fire på stribe

For fire måneder siden kunne jeg fortælle, at jeg havde fået skrevet årets første novelle, og nu kan jeg så tilføje, at den kommer på tryk til sommer. Novellen har fået titlen En helt almindelig død og vil blive bragt i antologien Den nye koloni – Lige under overfladen 5, som efter planen skal udkomme den 15. august.

Som titlen antyder, er der tale om den femte udgivelse i Science Fiction Cirklens serie med nye danske science fiction-noveller. I år blev der, ifølge redaktøren Carl-Eddy Skovgaard, indsendt 57 noveller og af dem slap 24 igennem nåleøjet. Blandt forfatterne er velkendte navne som Michael Kamp (som får sin LUO-debut), A. Silvestri, Camilla Wandahl og Kenneth Krabat. Også tillykke til mine venner fra Fantastiks skrivegruppe Richard Ipsen, Klaus Æ. Mogensen, Flemming R. P. Rasch og Jesper Rugård, der ligeledes er kommet med.

For mit eget vedkommende er det fjerde gang, at jeg deltager, og jeg skal ikke lægge skjul på, at Lige under overfladen-serien har fået en speciel betydning for mig. I overfladen – Lige under overfladen 2 var min første bogudgivelse, og Afhøring af offer nr. 5 har vist sig at være novellen med de ni liv. Efter at Dansklærerforeningens Forlag har gengivet den i sin undervisningsbog Ned i novellen, har jeg tilmed også tjent penge på den, hvilket jeg aldrig havde forestillet mig, da jeg skrev den i vinteren 2008.

Leave a Reply