Alt om Månebase Rødhætte

mrcover.jpg Dagen, hvor min novellesamling Månebase Rødhætte, nærmer sig, og det går pludselig op for mig, at jeg ikke har fået fortalt, hvad den indeholder. Så her er lidt fakta om bogen:

Månebase Rødhætte indeholder ti science fiction-noveller. Otte af dem har været trykt før, mens to er nyskrevne. Titelnovellen Månebase Rødhætte er med sine  21.500 ord faktisk det længste, jeg nogensinde har skrevet og slår den hidtidige rekordindehaver, Alien Ghost Ballet, med 1.500 ord. Den anden nye novelle, Turisterne, åbner samlingen og er på 11.500 ord, hvilket gør den til den tredjelængste af mine historier. Til sammen fylder de to nye noveller mere end en tredjedel af bogen.

Læs et uddrag af Månebase Rødhætte og Turisterne ved at klikke på titlerne.

Baggrunden for novellesamlingen var, at Science Fiction Cirklen inden for de seneste år har gjort meget ud af at dyrke science fiction i kort form skrevet på dansk, primært gennem antologi-serien Lige under overfladen. Jeg har haft noveller med i LUO fem år i træk, så bogredaktør Carl-Eddy Skovgaard udtrykte for omkring to år siden interesse i at udgive en samling med mig. Problemet var bare, at jeg modsat visse af mine kolleger så som A. Silvestri og Richard Ipsen ikke havde et kæmpe lager af upublicerede science fiction-historier. Eller rettere: jeg havde masser af noveller liggende, men de var enten fantasy eller horror, og de sf-noveller, jeg havde skrevet, var dem, der allerede var blevet bragt i Lige under overfladen.

Så hvorfor ikke bare bruge dem? Carl-Eddy forklarede, at han ikke ønskede at “kannibalisere” SFCs udgivelser, hvilket man sådan set ikke kan bebrejde ham. Normalt tillades kun en enkelt novelle fra LUO, men det endte med, at jeg fik lov at tage mine to ældste LUO-noveller med, Afhøring af offer nr. 5 og Alien Ghost Ballet. Det er jeg ret glad for, da netop de to historier måske er dem, jeg er mest kendt for, så jeg synes, at de hører med til det samlede billede.

De øvrige noveller har tidligere været udgivet i Himmelskibet (Har du hørt havfruerne synge?, Havfruens himmelfærd, Rudolf og Arthur Solo), Knud Larns fanzine Science Fiction (Kongens nytårstale) og horrorantologien Dystre Danmark (Mordene på Katrina). Nogen vil måske studse over, hvad en novelle fra en gyserantologi laver i en science fiction-samling, ligesom de også med god ret kan påstå, at Har du hørt havfruerne synge? isoleret set er mere fantasy end sf. Svaret er, at jeg godt kan lide at blande genrerne, men jeg må også erkende, at jeg har været nødt til at snyde lidt på vægten for at kunne have nok materiale til en hel novellesamling. Med andre ord kan det godt være, at tilhængere af hård, rendyrket science fiction vil have et problem med nogle af mine noveller, så i det tilfælde vil titlen Månebase Rødhætte nok mere fungere som en advarsel. Ikke mindst når de finder ud af, at titelnovellen handler om varulve. På månen.

Hvis ovennævnte til gengæld pirrer din nysgerrighed, så klik på nedenstående link og bestil et eksemplar af bogen.

Bestil Månebase Rødhætte fra Science Fiction Cirklen

Leave a Reply