Alle gode gange ti

Science Fiction Cirklens årlige antologiserie Lige under overfladen vil altid have en særlig plads i mit forfatterhjerte, for det var her, at jeg for første gang fik trykt en novelle i en bogudgivelse. Siden har jeg været med hvert år, men det er ikke noget, jeg tager for givet, så det er altid glædeligt at få at vide, at man igen er sluppet igennem nåleøjet.

I år er dog ekstra speciel, for det bliver nemlig tiende gang, at jeg er med i Lige under overfladen, som er den 12. i rækken og får titlen Efter fødslen.

Her er listen med de ti noveller:

Afhøring af offer nr. 5 (I overfladen – Lige under overfladen 2, 2008)
Alien Ghost Ballet (Den hemmelige dal – Lige under overfladen 3, 2009)
Portræt af en månepige (Ingenmandsland – Lige under overfladen 4, 2010)
En helt almindelig død (Den nye koloni – Lige under overfladen 5, 2011)
Zoo (Fremmed stjerne – Lige under overfladen 6, 2012)
Tannhäuser Gate (Nær og fjern – Lige under overfladen 7, 2013)
De sidste kærester på Månen (De sidste kærester på Månen – Lige under overfladen 9, 2014)
Århundredets mand (Som et urværk – Lige under overfladen 10, 2015)
Rumkaptajnens kone (Lidenskab og lysår – Lige under overfladen 11, 2016)
En invasiv art (Efter fødslen – Lige under overfladen 12, 2017)

Den allerførste Lige under overfladen kunne jeg ikke gøre så meget ved, fordi den udkom, inden jeg for alvor var begyndt at skrive, mens nummer otte, Farvel, min astronaut, kom samme år som nummer syv, og redaktøren havde besluttet, at ingen forfattere kunne være med i dem begge.

Den nye novelle En invasiv art var én, jeg begyndte at skrive under mit ophold på Hald Hovedgård i februar. Den er på cirka 6000 ord og kan bedst beskrives som en invasionshistorie med et tvist. Jeg venter dog med at fortælle mere om den, til udgivelsesdatoen nærmer sig.

Efter fødslen – Lige under overfladen 12 er sat til at udkomme omkring den 1. september, hvor årets Fantasticon finder sted, og bliver noget af en moppedreng, for redaktøren Carl-Eddy Skovgaard har valgt at tage 30 noveller med (ud af 86 indsendte noveller).

De øvrige medvirkende forfattere er A. Silvestri, Flemming R.P. Rasch, Helle Perrier, Nikolaj Johansen, Caner Doga Cansi, Anna Theresa Ebert Lauritsen, Flemming Johansen, Helene Toksværd, Viggo Madsen, Maria Frantzen Sanko, Anne-Marie Træholt, Michala Elk, Christian Holger Pedersen, Jesper Goll, Torben M. Husum, Trine V. Ipsen, Bjarke Schjødt Larsen, Jesper Rugård Jensen, Gudrun Østergaard, Sara Weisdorf, Luna D. Petersen, Malte Simon Christensen, Niklas Lillelund, Richard Ipsen, Lars Behn-Segall, Johannes Lundstrøm, kenneth krabat, Søren Toft Høyner og Glen Stimøe.

For A. Silvestri, Gudrun Østergaard og Richard Ipsens vedkommende er det også tiende gang, at de er med i Lige under overfladen, så vi har fulgtes ad hele vejen. Det var i øvrigt Richard, som vandt årets Niels Klim-pris for bedste novelle for Mærk fremtiden (der var med i LUO11). Den var den kategori, hvor Rumkaptajnens kone var nomineret.