Dancon, anmeldelser og ny novelle

I weekenden 6.-7. maj er der Dancon i Valby Kulturhus, hvor jeg er på programmet søndag kl. 14.30 i et panel med Niels Dalgaard og Lise Andreasen om science fiction-novellens udvikling fra 1950’erne til i dag. Det er også på Dancon, at Niels Klim-prisen uddeles. Jeg er nomineret i kategorien “Bedste novelle” for Rumkaptajnens kone fra Lidenskab og lysår – Lige under overfladen 11.

Se programmet for Dancon 2017 her

Og hvad er der ellers sket i mit forfatterliv, udover at jeg har en ny novellesamling på vej?

Jeg har skrevet en ny novelle
Det blev kun til to indlæg her på siden i april, og en del af tavsheden skyldtes, at jeg skulle aflevere en novelle inden den 1. maj, hvor der var deadline til forlaget Enter Darkness’ horrorantologi Fortællinger fra mørket 2.

Jeg havde på forhånd besluttet, at jeg ville bruge april til at få skrevet novellen, men da måneden nærmede sig, havde jeg et problem: Jeg kunne simpelthen ikke komme på den rette idé (til gengæld fik jeg en idé til en anden novelle, men den passer til en antologi, hvor der først er indsendelsesfrist i juni, så det hjalp lige fedt).

Som forfatter er jeg normalt typen, der foretrækker at have det meste af historien på plads i hovedet, inden jeg sætter mig til tasterne, men i dette tilfælde var der ikke andet at gøre end at komme i gang og håbe, at en form for klarhed ville indfinde sig undervejs. Jeg nåede faktisk at få skrevet 1000 ord af en novelle, før det gik op for mig, at der var noget galt med indledningen. Men netop som jeg skulle til at begynde forfra, var den dér pludselig: Idéen – den hvor jeg kunne se stort set hele historien for mig.

Resultatet blev en novelle med titlen Hår, der endte med at blive på lidt under 10.000 ord. Om den kommer med i Fortællinger fra mørket 2, må tiden vise.

Jeg er blevet anmeldt
Apropos Fortællinger fra mørket, så har første bind, Hvis jeg overlever natten, fået endnu en anmeldelse, denne gang fra Eibes Bogblog, som bestyres af forfatteren Anika Eibe. Hun giver antologien fire hjerter og skriver følgende om mit bidrag Hvor hesten ligger begravet:

“Uhyggen sniger sig langsomt ind og ender i et tvist, som jeg godt nok havde set komme, men som stadig havde en god effekt.”

Læs hele anmeldelsen her

I forhold til Hvis jeg overlever natten har horrorantologien Monster fået langt mindre opmærksomhed, men den anmeldes i det seneste nummer af magasinet Himmelskibet. Anmelderen Thomas Winther har følgende at sige om min novelle Spøgelseshistorier:

“En forfatter har sat sig for at skulle skrive en spøgelseshistorie og har taget logi i en hjemsøgt lejlighed. I starten oplever han ikke noget, men dette ændrer sig. Sideløbende fortælles en historie fra bygningens fortid hvor den var et sindssygehospital. Alt dette lyder meget klassisk indenfor spøgelseshistorier, men Lars Ahn formår alligevel at bringe andre vinkler ind i historien.”

Læs hele anmeldelsen her

Himmelskibet har faktisk også anmeldt Hvis jeg overlever natten, hvor Thomas Winther giver Hvor hesten ligger begravet denne bedømmelse:

“… selvom det kan virke til at være en historie der er let at forudsige slutningen på, så sørger Lars Ahn på vanlig vis for at komme med et uforudset tvist i løbet af den velskrevne og spændende historie.”

Læs hele anmeldelsen her

Jeg har fået bibliotekspenge
For fjerde år i træk har jeg haft nok bøger stående på bibliotekerne til at få udbetalt bibliotekspenge. I forhold til sidste år er beløbet kun steget et par hundrede kroner, men en af de tre antologier fra 2016, jeg var med i – Hvis jeg overlever natten – udkom så sent på året, at dens bibliotekssalg ikke nåede at blive talt med. I det mindste går det fortsat i den rigtige retning, og jeg kan konstatere, at der stadig står pænt med eksemplarer af min novellesamling Månebase Rødhætte på bibliotekerne – 86 styk, hvilket er stort set det samme siden udgivelsen.