Vi kommer med fred … not!

Science fiction-historien er fyldt med fortællinger om menneskets møde med udenjordiske racer. Disse har ikke altid fredelige hensigter, og i flere tilfælde er de så uhøflige at komme på besøg her på Jorden uden at være inviteret. Men hvad med det modsatte? Hvad hvis det er os, som invaderer en anden planet uden at sige “Vi kommer med fred”? Det er udgangspunktet for min novelle En invasiv art, der er med i Science Fiction Cirklens nye antologi Efter fødslen – Lige under overfladen 12.

Læs et uddrag af novellen her

Idéen er langt fra ny, og der findes flere eksempler, hvor det er menneskeheden, som er skurken, omend de er i klart mindretal i forhold til de mange historier, hvor vi skal forsvare os mod en invasion fra rummet.

io9: 10 Best Science Fiction Stories Where Humans Are The Monsters

Top Ten Topia: 10 SciFi Movies where Humans are the Invading Aliens (OBS! Nogle af filmene på listen lever ikke helt op til definitionen, hvilket blot viser, hvor få der er lavet inden for genren)

Så hvordan laver man en ny vinkel på en gammel idé? I En invasiv art leger jeg med tanken om, at menneskeheden har stor succes med at sprede sig mellem stjernerne, netop fordi vi så ofte har forestillet os, hvad der ville ske, hvis vi blev angrebet af rumvæsener. Af samme grund begår vi ikke de fejl, der typisk er skyld i, at invasionen mislykkes, så som at lade sig besejre af ukendte bakterier (War of the Worlds) eller lade det hele afhænge af, om man kan forhindre fjenden i at destruere ens moderskib (Independence Day).

Under min research faldt jeg over et par hjemmesider, hvor der rent faktisk er folk, som har tænkt over, hvad det vil kræve at invadere en anden planet:

TV Tropes: How to Invade an Alien Planet

Quora: How would humans invade another planet?

Efter fødslen udkommer onsdag den 25. oktober. Samme dag holder Science Fiction Cirklen et forfattermøde i Valby Kulturhus kl. 19, hvor man kan møde nogle af forfatterne. Jeg er ikke i stand til at deltage, da jeg skal til koncert i Vega.

Som jeg tidligere har nævnt, er det tiende gang, jeg har en novelle med i Lige under overfladen-serien, og det ser også ud til at blive min eneste optræden i en antologi i år, da #moderneeventyr først er sat til udgivelse i starten af 2018.