To noveller på en måned

Jeg er ikke 100 procent sikker, men jeg er ret overbevist om, at februar 2017 blev første gang, hvor jeg formåede at færdiggøre to noveller på en måned. Det er med vilje, at der står “færdiggøre” i stedet for “skrive,” for den ene af novellerne var én, jeg begyndte på for seks-syv år siden, men endte med at lægge til side.

Den anden novelle er til gengæld spritny og er sendt ind til Science Fiction Cirklens årlige antologi Lige under overfladen. Jeg arbejdede på begge noveller under mit ophold på Hald Hovedgaard, hvor jeg fik afsluttet den ene og påbegyndt den anden.

Den “gamle” novelle, Den nat, vi skulle have set Vampyros Lesbos, var på 13.000 ord, da jeg tog fat i den igen, og den endte på lige under 18.000 ord, mens den nye science fiction-novelle blev på omkring 6000 ord. Så samlet set en god skrivemåned, men jeg havde næppe nået SFCs deadline, hvis jeg ikke havde haft en uges skriveferie i det jyske.

Apropos Lige under overfladen så er min novelle Rumkaptajnens kone fra Lidenskab og lysår – Lige under overfladen 11 nomineret til Niels Klim-prisen i kategorien Bedste novelle. Der kan afgives stemmer fra den 1. til 30. marts, og SFC har gjort det muligt at læse de nominerede noveller fra antologien i afstemningsperioden.

Læs Rumkaptajnens kone og de øvrige nominerede noveller fra Lige under overfladen 11

Se listen over alle nominerede til Niels Klim-prisen 2016