Stem til Niels Klim-prisen

Frem til den 30. marts er det muligt at stemme til Niels Klim-prisen, som uddeles til den bedste science fiction-novelle, langnovelle og kortroman, der udkom på dansk i 2018.

Seks noveller fra steampunk-antologien “Krinoline og kedsomhed” er nomineret til Niels Klim-prisen, fem af dem i kategorien “Bedste langnovelle”.

Jeg er selv nomineret i kategorien “Bedste novelle” for Anmeldelse af Genforeningen: De overlevede fra Sigrún 7, der er skrevet som en anmeldelse af en fiktiv dokumentarfilm om en Mars-ekspedition, hvis tragisk afslutning har været omgærdet af mystik.

Anmeldelse af Genforeningen… stammer fra Science Fiction Cirklens antologi De fremmede – Lige under overfladen 13, der sammen med en anden SFC-antologi Krinoline og kedsomhed tegner sig for hovedparten af nomineringerne.

SFC har valgt at gøre de nominerede noveller offentlig tilgængelige i afstemningsperioden, og de kan læses ved at klikke på nedenstående link:

Niels Klim-prisen 2018, nomineringerne

Da en pris får mere vægt, jo flere der stemmer, kan jeg kun opfordre til, at man får læst de nominerede og deltager i afstemningen (og nej, man behøver ikke at stemme på min novelle).

For at deltage i afstemningen skal man oprettes som bruger (hvis man ikke allerede er det fra de foregående år), og det sker via dette link:

Oprettelse af bruger

Sådan ser Niels Klim-prisen ud.

Sidste år blev Niels Klim-prisen ikke uddelt i flere kategorier, fordi folk misforstod muligheden “Ingen vinder”. For at undgå en gentagelse kan man i år vælge “Jeg stemmer ikke i denne kategori” (hvis man ikke har læst nogle af de nominerede) og “Jeg stemmer, at prisen ikke skal uddeles i denne kategori” (hvis man ikke synes, at nogle af de nominerede er gode nok – det var det, som “Ingen vinder” dækkede over, men folk valgte den, fordi de ikke havde læst de andre noveller).

Så man behøver ikke at stemme i alle kategorier og kan i princippet nøjes med at stemme i en enkelt. Men som nævnt: Det er sjovere, jo flere der stemmer – også for vinderne.

Ellers er der ikke så meget nyt at berette. Jeg har indsendt en novelle til Lige under overfladen 14, men er ikke kommet videre med min roman, fordi min forstuvede fod stadig er noget møg. Det går på alle måder kun langsomt fremad.