St. Vincent fik endelig sin Grand Slam

Coveret til St. Vincents album “Masseduction”.

På dagen hvor Caroline Wozniacki endelig vandt en Grand Slam, var der en anden kvinde, som også fik sin længe ventede triumf, da Rockklubben var samlet i Aarhus for at kåre Årets Plade.

Sangerinden og musikeren St. Vincent var i 2014 et mulehår fra at vinde med sit album St. Vincent, men tabte trods pointlighed til Sharon Van Ettens Are We There, som havde flere topplaceringer i afstemningen. Denne gang var der ingen tvivl om udfaldet, da hendes album Masseduction tog førstepladsen foran The War on Drugs’ A Deeper Understanding med seks point (det slår mig, at det faktisk var forskellen på de point, jeg gav de to album).

Se hele listen her

I den danske afdeling gik sejren til Søren Huss for albummet Midtlivsvisen foran Katinkas Vi er ikke kønne nok til at danse.

Før jul skrev jeg et indlæg om de albums, jeg selv lyttede mest til i 2017, og der havde jeg St. Vincents på andenpladsen efter Lordes Melodrama, som måtte nøjes med femtepladsen i Rockklubbens afstemning efter en video-kontrovers. Læs indlægget her og se, hvem der var mine øvrige favoritter:

Året der gik: Soundtracket til mit 2017

Det gode ved Rockklubben og Årets Plade er, at jeg også bliver opmærksom på albums, jeg ellers ikke ville have fået hørt. Denne gang var opdagelserne for mit vedkommende Waxahatchees Out in the Storm og Fribytterdrømmes Superego, som begge blev nummer tre i deres respektive afdelinger.