Så lykkedes det!

Hejs flaget! Min novelle De sidste kærester på Månen er blevet optaget i den niende udgave af Science Fiction Cirklens antologi-serie Lige under overfladen, og den er tilmed titelnovellen. Bogens titel bliver med andre ord De sidste kærester på Månen – Lige under overfladen 9, og udgivelsen er sat til omkring 1. september.

Det er syvende gang, jeg har en novelle med i Lige under overfladen (LOU), men første gang jeg står for titlen. Mit seneste forsøg på at levere titelnovellen var Portræt af en månepige til LOU4, men den foretrak redaktøren at kalde for Ingenmandsland. Mine øvrige noveller har enten ikke haft en titel, der var science fiction-agtig nok (Afhøring af offer nr. 5Zoo, En helt almindelig død), eller også har de været på engelsk (Alien Ghost Ballet, Tannhäuser Gate). Det er dog ikke første gang, jeg har leveret titlen til en antologi, idet Til deres dages ende – Ny Dansk Fantasy 2012 var opkaldt efter min novelle af samme navn.

20 noveller ud af 56 indsendte slap gennem nåleøjet til LOU9, og modsat sidste år nøjes SFC i år med at udsende en enkelt antologi. Forfatterne er en god blanding af folk, som har været med flere gange (A. Silvestri, Gudrun Østergaard, Mikkel Harris Carlsen, Kenneth Krabat, Majbrit Høyrup, Henning Andersen, Lonni Krause, Glen Stihmøe og undertegnede), og nyere navne, som enten er med for anden eller tredje gang eller er debutanter i denne sammenhæng (Maik Jensen, Jesper Goll, Martin Schantz Faurholt, Jon Terje Østberg, Kim Foss, Christian Kaarup Baron, Claus Holm, Beatrix Miranda Ginn Nielsen, Gry Pil Lund Ranfelt, Niels Kjærgaard og Bo Kristian Sejer).

Jeg venter med udgivelsen til at fortælle i detaljer om De sidste kærester på Månen, men kan dog afsløre, at det er en forholdsvis lang novelle (lidt over 10.000 ord), og at den kort kan beskrives som en apokalyptisk ungdoms-science ficion fortælling. Jeg har hørt, den slags skulle være oppe i tiden …