På hotel med Lige under overfladen 15

På hotel med Lige under overfladen 15

Min hidtil eneste udgivelse på dansk i år har været novellen Må ikke forstyrres i horrorantologien Skyggespejlet: Fortællinger fra mørket 3. Novellen handler om, hvor galt det kan gå, når man interesserer sig lidt for meget for, hvad de andre gæster på ens hotel laver. Og nu er det så, folk kommer til at tro, jeg har hoteller på hjernen, for jeg har lige fået besked om, at jeg har en novelle med i den næste udgave af Science Fiction Cirklens årlige Lige under overfladen-antologi, og titlen på den novelle er … Billigt hotel.

Til mit forsvar blev Må ikke forstyrres skrevet tilbage i 2017-18, hvorefter udgivelsen af forskellige årsager blev forsinket, mens Billigt hotel blev til i februar, så det er et rent tilfælde, at jeg får udgivet to hotel-historier i samme år.

En anden forskel er, selvfølgelig, at Må ikke forstyrres er overnaturlig horror, mens Billigt hotel er en cyberpunk-agtig fortælling, der også er en kommentar til genren og William Gibsons indflydelse. Som nogen vil vide, er Cheap Hotel navnet på det hotel i Chiba City, som hovedpersonen Case bor på i begyndelsen af Neuromancer.

Læsere med en god hukommelse vil huske, at jeg tidligere har skrevet en novelle med titlen Tannhäuser Gate, der var med i Nær og fjern – Lige under overfladen 7, som også kommenterede på science fiction-genren, og der er faktisk en sammenhæng mellem de to noveller, men den må folk selv finde.

Lige under overfladen 15 har fået titlen Evolution og indeholder 28 noveller skrevet af en blanding af erfarne forfattere (jeg er med for 13. gang) og helt nye navne. Bogen var planlagt til udgivelse på Bogforum, men det er aflyst, så det er ikke til at sige, hvornår den dukker op. Science Fiction Cirklen håber selv, det bliver inden udgangen af 2020.

En anden antologi, der var planlagt til udgivelse på Bogforum, var Udenfor fra Forlaget Brændpunkt, hvor jeg medvirker med novellen Trold. Forlaget har meddelt, at planen stadig er at udgive antologien i slutningen af oktober, hvor Bogforum skulle have fundet sted, men at det bliver uden festivitas.

Optur og nedtur

Antagelsen af Billigt hotel var tiltrængt, for tidligere på sommeren fik jeg afvist en novelle, jeg havde indsendt til en anden antologi. Et yderligere bevis på forfatterlivets op- og nedture fik jeg, da jeg faldt over en ny anmeldelse af min snart to år gamle debutroman Rød høst.

Anmeldelsen blev offentliggjort på Bogrummet i foråret og er ganske positiv.
“Bogen er virkelig godt opbygget og fangede mig fra første side. Sproget er nemt og flydende, og forfatteren har gjort det spændende for sine læsere,” skriver anmelderen blandt andet og giver Rød høst fire stjerner. Der er tilmed en opfordring til at skrive en fortsættelse.
“Han kunne nemt fortsætte i samme dur med Gabriel og Helena i persongalleriet. Ahn får fanget sine læsere, og der er krimi for alle pengene.”

Læs hele anmeldelsen her

Apropos ros, så har førnævnte Skyggespejlet: Fortællinger fra mørket 3 fået en lektørudtalelse, hvor der blandt andet står:
“… man er godt underholdt, mens man følger de ofte meget blodige historier, hvoraf nogle kræver en ganske høj tolerancetærskel for det voldelige og kvalmende. Det er guf for genrens fans.”