Og så kommer der to på én gang

Det er ikke så tit, jeg bliver spurgt, om jeg vil stille op til noget som forfatter, men nu vil tilfældet så, at jeg kan opleves til to forskellige arrangementer på samme dag.

Torsdag den 6. september skal jeg om formiddagen deltage i et panel på Ungdommens Folkemøde i Valbyparken, og om eftermiddagen er jeg med til foredraget Krimier og gys i Brøndby, hvor jeg fortæller om min prisbelønnede novellesamling Den nat, vi skulle have set Vampyros Lesbos.

På Ungdommens Folkemøde er jeg med i panelet Tilbage til fremtiden, der har fået følgende beskrivelse:

“Science fiction-forfatter Lars Ahn, fremtidsforsker Klaus Æ. Mogensen og litteraturanmelder på Politiken Felix Thorsen Katzenelson taler om, hvordan science fiction afspejler samfundsstrukturer og tendenser i fortiden, nutiden og fremtiden. Kom og mærk vingesuset fra en anden tid og hør højtlæsning af udvalgt science fiction-litteratur. Moderator: Veronika Ahrensbøll Schultz.”

Det er kl. 10.30-11.15 på Lille Scene.

Derefter skal jeg skifte til horror med Krimier og gys, der er et AOF-foredrag, som forfatteren Tue Omø har taget initiativ til, hvor fire forfattere fortæller om gys i forskellige genrer. Tue Omø udgav i 2017 romanen Eternal DarkRay på forlaget Enter Darkness, som står bag gyserantologiserien Fortællinger fra mørket. Jeg havde novellen Hvor hesten ligger begravet med i den første Fortællinger fra mørket og er også med i den endnu ikke udgivne Fortællinger fra mørket 3 med novellen Må ikke forstyrres.

Lene Fischer er en af de andre forfattere fra Fortællinger fra mørket 3, og hun vil læse op fra sin novelle Kattespor, mens den fjerde forfatter er David Garmark, der fortæller om sin nye roman Love City. Det var David og hans bror Stephan, som i efteråret inviterede mig til Aarhus for at læse op til udgivelsesreceptionen for deres fælles roman Rakelsminde.

Krimier og gys foregår i Café 13, Kisumparken 2, 2660 Brøndby Strand og varer fra klokken 14 til 16. Der er gratis adgang.

I første omgang var jeg ellers nødt til at sige nej til foredraget i Brøndby, fordi det lå samtidig med Ungdommens Folkemøde, der havde henvendt sig først. Men så blev science fiction-panelet flyttet til om formiddagen, og det gjorde, at jeg alligevel kunne være med, hvilket dog skete så sent, at jeg ikke fremgår af foredragets oprindelige beskrivelse.

Så den 6. september bliver en travl dag, og som om det ikke er nok, skal jeg om aftenen til en whiskysmagning i Taastrup …