Nyt blod i Himmelskibet

Himmelskibet nr. 29 er udkommet og indeholder denne gang en dobbelt-anmeldelse af undertegnede, hvor jeg ser nærmere på to pakistanske horrorfilm, Hell’s Ground og Dracula in Pakistan. Ingen af dem kan ligefrem betegnes som mesterværker, men Hell’s Ground giver et interessant indblik i det pakistanske samfund (hvis man ser bort fra zombierne og den burkaklædte morgenstjerne-svingende morder), mens Dracula in Pakistan er nogenlunde tro over for Bram Stokers klassiker (hvis man ser bort fra sang- og dansescenerne).

Mere glædeligt er det, at Himmelskibet nr. 29 har hele fire noveller med, hvoraf de to er skrevet af forfattere, som er nye for mig. Jeg debuterede selv i Himmelskibet nr. 14 tilbage i sommeren 2007 med Fru Jensen og den nydelige mand, og bare det at se min historie på tryk gav mig helt klart lyst til at skrive videre.
Derfor er det positivt at se, at magasinet stadig fungerer som et sted, hvor danske fantastik-forfattere kan prøve sig selv af.

Blandt de fire noveller finder man Ismånens rædsler, der er så lang, at det kun er første del, der bringes i dette nummer. Den er skrevet af Martin Schjønning, som også er med i Velkommen til dybet. Tilbage i marts lavede jeg et indlæg, hvor jeg præsenterede de 13 øvrige forfattere i gyserantologien.
På det tidspunkt var det ikke alle, som havde egen hjemmeside, men efterfølgende har jeg opdaget, at både Martin Schjønning og Freddy E. Silva har fået deres egne forfatterblogs. Martin var så venlig at gøre mig opmærksom på sin, schjoenning.com, mens jeg selv fandt frem til Freddys, www.freddyesilva.dk, der ser vanvittig flot og avanceret ud. Tjek endelig dem begge og alle de andres.

Freddy E. Silva og jeg er også begge med i fantasy-antologien Bag Adonais spejl, hvor han er manden bag titelnovellen. Bogen har nu fået en lektørudtalelse og endda en af de bedre af slagsen, hvilket forhåbentlig kan bane vejen for, at den kommer ud på bibliotekerne. Her er konklusionen:
“Interessant og bred omend en anelse uhomogen samling fantasy-noveller af danske forfattere med en række gode indslag.”

Leave a Reply