Nomineret til en World Fantasy Award

Bare for at tage den i opløbet: Jeg er ikke personligt blevet nomineret, men en engelsksproget antologi, hvor jeg bidrager med en novelle, er blandt finalisterne til en World Fantasy Award i kategorien Bedste antologi.

Jeg har tidligere beskrevet, hvordan min novelle Donation endte i The Valancourt Book of World Horror Stories vol. 1, så i stedet for at gentage mig selv vil jeg henvise til nedenstående link:

Læs: Min vampyr-novelle er med i international antologi

The Valancourt Book of World Horror Stories vol. 1 har vist sig at være antologien, der bare bliver ved med at give. Ud over World Fantasy Award-nomineringen er hele to af novellerne fra antologien blevet nomineret til en Shirley Jackson Award, Pale Toes af Marko Hautala fra Finland og Señor Ligotti af Bernardo Esquinca fra Mexico.

I begyndelsen af året var The Valancourt Book of… også i spil til en Bram Stoker Award, der uddeles af Horror Writers Association, men blev sorteret fra, da feltet blev skåret ned fra ti til fem finalister.

Derudover har antologien modtaget rosende ord fra redaktører og forfattere som Ann VanderMeer, Nathan Ballingrud og Michael Kelly og flotte anmeldelser fra Publishers Weekly, Library Journal og World Literature Today. Det havde jeg ikke forestillet mig i min vildeste fantasi, da jeg i sin tid fik en mail fra et, for mig, ukendt forlag i USA.

Så stort tillykke herfra til redaktørerne James D. Jenkins og Ryan Cagle, som fortjener al mulig hæder for deres store arbejde med at få indsamlet noveller fra hele verden og få dem oversat. Minsandten om de ikke allerede er i gang igen, for i februar 2022 udkommer The Valancourt Book of World Horror Stories vol. 2, og endnu en gang er der en novelle med fra Danmark, nemlig The Wonders of the Invisible World (opr. Den usynlige verdens undere) af Teddy Vork.

World Fantasy Awards uddeles i forbindelse med World Fantasy Convention 2021, der finder sted 4.-7. november i Montreal i Canada.

PS Prisen gik til The Big Book of Modern Fantasy, redigeret af Ann og Jeff Vandermeer.