Nomineret til Årets danske horrorudgivelse!

Da Thomas Winther anmeldte min novellesamling Den nat, vi skulle have set Vampyros Lesbos i Himmelskibet, sluttede han af med at spå, at den ville være blandt finalisterne til prisen Årets danske horrorudgivelse.

Heldigvis for os begge kom hans forudsigelse til at holde stik, for nu er shortlisten blevet offentliggjort, og Den nat, vi skulle have set Vampyros Lesbos er med blandt de fem nominerede værker.

Det er første gang, jeg er nomineret til prisen, så det er jeg selvfølgelig vældig stolt over – ikke mindst fordi det også er første gang, jeg har fået udgivet noget, der kunne indstilles til Årets danske horrorudgivelse.

Med lidt god vilje kan man sige, at jeg har været nomineret tre gange før, men i de tilfælde har der været tale om antologier, hvor jeg har bidraget med en novelle. Så hvor jeg de andre gange har delt æren med redaktøren og de andre forfattere, er Den nat, vi skulle have set Vampyros Lesbos et soloværk. De nominerede antologier var i øvrigt Velkommen til dybet og Dystre Danmark 2 fra 2011 samt Pix – Nygotiske skæbner fra 2013. Ingen af dem vandt prisen, men de tre noveller derfra (Langt ude i skoven, Blomstervanding og Telefon fra afdøde) er faktisk med i min novellesamling, så nu får de en ny chance.

Prisen Årets danske horrorudgivelse er stiftet af Dansk Horror Selskab og uddeles på Krimimessen i Horsens, der i år finder sted i weekenden 17.-18. marts. De fire andre værker på årets shortliste er: Ind i mørket af Henrik S. Harksen, Castra Damnatorum af Patrick Leis, Scrapbogen af Karsten Mungo Madsen og Kværnen af Martin Schjönning.

Læs mere om shortlisten til Årets danske horrorudgivelse 2017 her