Mere udenomssnak

Jeg er ved at finpudse en novelle til Fantastiks novellekonkurrence, men derudover er det begrænset, hvor meget ny fiktion det er blevet til i år trods mine hensigter om det modsatte.

Faktisk sker der næsten mere på anmelderfronten. Det nye nummer af Fantastiks medlemsblad Himmelskibet er netop udkommet, og det indeholder to anmeldelser fra min hånd. Den ene handler om John Hillcoats filmatisering af Cormac McCarthys roman The Road, som var med på min liste over de 10 bedste romaner fra det forgangne årti. Filmen er ikke helt i samme klasse, men er forbløffende tro mod sit forlæg og er helt klart værd at se. Den anden anmeldelse beskæftiger sig med en af de bedste originalantologier, jeg har læst i meget lang tid, Jonathan Strahans Eclipse Three. Samlingen er fyldt med fremragende noveller, hvoraf flere udfordrer grænserne for, hvad man kan gøre inden for de enkelte genrer. Mine favoritter er Karen Joy Fowlers grumme The Pelican Bar, Caitlin R. Kiernans helt eget bud på en fusion mellem science fiction og horror, Galapagos, og Nicola Griffths It Takes Two – en historie der ikke alene og helt bogstaveligt både har hjerne og hjerte, men også beskæftiger sig med begge dele.

Apropos Fantastik, så er jeg blevet valgt ind i foreningens bestyrelse, indtil videre for et år. Beviset finder I her.

Desuden er min dobbeltanmeldelse af antologierne The Best Horror Of The Year Vol. 1 og The Mammoth Book Of Best New Horror Vol. 20 fra det forrige nummer af Himmelskibet nu tilgængelig på nettet. Endelig har Koreaklubben i anledning af sit 20-års jubilæum udgivet en særlig udgave af sit medlemsblad Chingu, der indeholder en blanding af nye og gamle artikler. Blandt sidstnævnte finder man min artikel De fem koreanske benspænd om de forhindringer, man som vesterlænding kan løbe ind i, hvis man vil se koreanske film. Den kan også læses her på siden.

Leave a Reply