Lidt nyt fra forfatterfronten

Månedens film i Cinemateket er den koreanske gyser The Wailing, og ved visningen søndag den 12. februar kl. 19 er jeg blevet bedt om at holde et oplæg. Det bliver anden gang, jeg skal prøve det i Cinemateket, men i forhold til sidst – som var under Blodig Weekend i 2012, hvor jeg skulle introducere den irske monsterkomedie Grabbers – har jeg denne gang rent faktisk set filmen, jeg skal tale om. The Wailing blev nemlig også vist under sidste års CPH Pix, og her kan du se, hvad jeg skrev om den: CPH Pix 2016 del 1: De koreanske.

På mandag sætter jeg så kursen mod Hald Hovedgaard, hvor jeg har fået tildelt en uges skriveophold. Jeg var der senest i oktober 2015, hvor jeg fik skrevet førsteudkastet til min gotiske krimi færdig og fik inspiration til novellen Spøgelseshistorier. Her er en længere beskrivelse af mit første ophold: En uge på Hald Hovedgaard

Apropos Spøgelseshistorier, så er den med i antologien Monster, der netop har fået en anmeldelse på Bookeater – omend der reelt set mere er tale om et handlingsreferat end en egentlig anmeldelse.

Læs anmeldelsen her

 

Monster var en af to horrorantologier, jeg bidrog til i 2016. Den anden var Hvis jeg overlever natten – Fortællinger fra mørket, som har fået en lektørudtalelse fra DBC. Den er heldigvis yderst positiv, hvilket er godt, når bibliotekerne skal vurdere om, de skal købe bogen. Blandt andet skriver lektøren:

“Dette er en håndfuld velskrevne noveller, som pirrer og overrasker læseren. Novellerne sparker til læserens forståelse af virkeligheden … Fremhæves kan bl.a. Lars Ahns “Hvor hesten ligger begravet” og A. Silvestris “In uteri” som to fortællinger, der bliver hængende i læserens bevidsthed.”

Læs et uddrag af Hvor hesten ligger begravet