Katarina og Katrina går til filmen

I næste uge går optagelserne til novellefilmen Mordene på Katarina i gang med Laura Christensen og Nicolai Dahl Hamilton i hovedrollerne og med Kim Lysgaard Andersen som instruktør. Hvis titlen virker bekendt, så er det fordi, filmen er baseret på min novelle Mordene på Katrina, der oprindeligt var med i antologien Dystre Danmark og siden blev gentrykt i min novellesamling Månebase Rødhætte.

Som de skarpsindige allerede vil have bemærket, er der sket en lille ændring i titlen, så titelfiguren nu hedder Katarina i stedet for Katrina. Efter udgivelsen af Dystre Danmark gik det op for mig, at det ikke var det mest mundrette navn, jeg havde valgt, da jeg ofte hørte titlen udtalt forkert. Så for at gøre det lettere for alle parter, har hun nu fået det navn, hun nok burde have haft fra start af.

Læsere med en god hukommelse vil måske erindre, at jeg omtalte filmprojektet første gang tilbage i januar 2013 (så nej, der er ikke tale om en forsinket aprilsnar). Sommeren forinden havde jeg haft et møde med Kim Lysgaard Andersen, som også har instrueret novellefilmen Hovedløst begær, og som var på udkig efter horrornoveller, han kunne filmatisere. Han faldt for idéen bag Mordene på Katrina, fandt sammen med en producer og fik udviklingsstøtte fra New Danish Screen til at få skrevet et manuskript.

I efteråret 2013 fik jeg at vide, at der var kommet en ny producer på projektet, og at man ellers ventede på svar om produktionsstøtte fra New Danish Screen. Hurtig fremadspoling til denne sommer, hvor jeg modtog en mail fra producer Lars Feilberg, som kunne fortælle, at finansieringen var faldet på plads, og at optagelserne er planlagt til uge 40-41. Manuskriptforfatter er Sissel Dalsgaard Thomsen, og ellers ved jeg ikke så forfærdelig meget andet, udover at Laura Christensen spiller Katarina, at den mandlige hovedperson er blevet udstyret med et navn (Poul – i novellen er han en navnløs jeg-fortæller), og filmen nok ender med at vare 40-45 minutter.

Om jeg er spændt på at se den færdige film? You have no idea …