Have I got news for you

PIXcover.jpgTypisk. Man venter i ugevis på nyheder, og så kommer der tre på én dag.

Først vil jeg præsentere forsiden til PIX: Nygotiske skæbner, der er sat til at udkomme mandag den 18. februar og indeholder noveller af  Thomas Strømsholt, Sandra Schwartz, Teddy Vork, Martin Schjönning, Ruben Strid, Niels Ole Busk Nielsen, Michael Kamp, Sarah Fürst, Patrick Leis, Nikolaj Johansen, A. Silvestri samt undertegnede. Mit bidrag hedder Telefon fra afdøde og knytter sig til det store billede på forsiden.

PIX udgives af H. Harksen Productions, og hvis man kender til forlagets andre udgivelser, vil man bemærke, at farven sort optræder i væsentlig mindre grad end normalt. Med bogen følger desuden en cd med musik af Ras Bolding (det er i øvrigt ham med det blå hår).

Nyhed nr. 2 er, at forlaget Kandor har sat en udgivelsesdato på antologien Vampyr, hvor min novelle Donation slap igennem nåleøjet. Ifølge forlægger Nikolaj Højberg bliver det fredag den 1. marts, at vampyrerne slippes løs, og disse er hverken romantiske eller glimter.

Dagens tredje nyhed har på sin vis forbindelse med nyhed nummer et, for den handler om min novelle Mordene på Katrina, der oprindeligt var med i en gyserantologi fra H. Harksen Productions, Dystre Danmark, og også kan findes i min novellesamling Månebase Rødhætte.

I sommer blev jeg kontaktet af min forfatterkollega Jonas Wilmann, som havde talt med filminstruktøren Kim Lysgaard Andersen. Han er manden bag novellefilmen Hovedløst begær og er på udkig efter danske horrornoveller, som han kan filmatisere. Jonas havde været så venlig at anbefale Mordene på Katrina, og det endte med, at vi alle tre holdt et møde. Kim udtrykte sin interesse for vores historier, men understregede også, at det er svært at skaffe finansiering til genrefilm i Danmark, så han lovede ikke noget, men ville vende tilbage, hvis han fik gang i projektet.

Tiden gik, og jeg tænkte ikke mere over det før i dag, hvor der kom en mail fra en producer, Nynne Selin Eidnes fra First Lady Film, som kunne fortælle, at hun og Kim Lysgaard Andersen arbejder på at få lavet et manuskript baseret på min novelle. Faktisk har de lige fået udviklingsstøtte fra Det Danske Filminstitut via talentudviklingsordningen New Danish Screen. Det er langt fra ensbetydende med, at filmen bliver til noget – det er kun et lille skridt på vejen, men trods alt et skridt (og ja, jeg har bemærket, at de er kommet til at skrive “Katarina” i stedet for “Katrina”, men jeg har ofte fortrudt, at jeg ikke valgte et mere mundret navn, og det her er bare med til at understrege det). Så jeg krydser blot fingre og følger spændt udviklingen. Ingen grund til at pakke kufferten og booke en billet til Hollywood – endnu.

1 Comment on “Have I got news for you

Leave a Reply