I watched C-beams glitter in the dark

luo7.jpg

Tannhäuser Gate er titlen på den novelle, jeg har med i Science Fiction Cirklens antologi Nær og fjern – Lige under overfladen 7, der netop er udkommet.

Titlen vil vække genklang hos fans af Ridley Scotts klassiske film, Blade Runner, idet den stammer fra denne scene med Rutger Hauer i rollen som den døende replikant, Roy Batty (og ja, Blade Runner er en af mine absolutte yndlingsfilm):

Men Blade Runner er ikke den eneste inspirationskilde til novellen. Tannhäuser Gate står også i stærk gæld til William Gibsons cyberpunk-roman Neuromancer og er vel mest at betegne som et kærlighedsbrev til dem begge. Endelig kommer jeg ikke uden om, at Kathryn Bigelows Zero Dark Thirty gjorde så stort et indtryk, at den også blev en del af historiens dna – primært i skildringen af at virkerlighedens efterretnings-agenter er meget langt fra James Bond-typen.

Jeg skal dog erkende, at det godt kan diskuteres, om Tannhäuser Gate egentlig er science fiction. Den er i hvert fald et grænsetilfælde, fordi den mere er en historie om science fiction og de glæder og skuffelser, der følger med at være fan af genren, når fremtiden udvikler sig i en anden retning, end man forventede. Men læs den og bedøm selv.

Læs et uddrag af Tannhäuser Gate her.

Nær og fjern har sin titel efter en novelle af Gudrun Østergaard, og desuden medvirker Henning Andersen, Jesper Rugård Jensen, Nicole Boyle Rødtnes, Lonni Krause, Martin Willer, Simon Christiansen, Ellen Miriam Pedersen, Helle Jakobsen, Mikkel Harris Carlsen, Beatrix Miranda Ginn Nielsen, Flemming R. P. Rasch, Nikolaj Johansen, Kenneth Krabat og Manfred Christiansen.

Læs Science Fiction Cirklens pressemeddelelse her.

Leave a Reply