Fantasy bliver til Lightspeed

Typisk. Næppe havde jeg skrevet om Fantasy Magazine i min serie om online magasiner, før det ophører med at eksistere. Eller rettere: det bliver slået sammen med søstermagasinet Lightspeed.

Som tidligere nævnt får de to magasiner ny udgiver fra årsskiftet, idet den nuværende redaktør af begge titler, John Joseph Adams, overtager dem fra den hidtidige udgiver, Sean Wallace, som vil koncentrere sig om sit forlag, Prime Books.

Nyheden blev offentliggjort i fredags af John Joseph Adams i de to magasiners december-udgave. Her fortæller han, at Lightspeed fortsætter, men at det fremover også vil bringe indholdet fra Fantasy. Antallet af noveller vil være det samme – det vil sige fire science fiction-historier og fire fantasy-historier om måneden. “Taberen” bliver de populærvidenskabelige artikler, som især fulgte med Lightspeeds noveller, da de vil blive skåret helt fra til fordel for fiktionen.

Personligt har det jeg fint med ændringen. Jeg var i forvejen mere til Lightspeed end Fantasy, og efter at John Joseph Adams blev redaktør for sidstnævnte, blev Fantasy nærmest en kopi af Lightspeed, blot med fokus lagt på fantasy frem for sf. Det eneste, jeg kan ærgre mig over, er, at jeg kunne have sluppet for at skrive et indlæg, hvis jeg havde ventet med serien til næste år.

Læs John Joseph Adams’ leder fra Lightspeed december 2011.

 

Leave a Reply