Fantastisk anmeldelse til Vampyros Lesbos

Min novellesamling Den nat, vi skulle have set Vampyros Lesbos har fået endnu en anmeldelse og en yderst rosende én af slagsen. Det er Thomas Winther, som i det seneste nummer af foreningen Fantastisks magasin Himmelskibet har en ret så grundig gennemgang af samlingen, hvor han blandt andet forholder sig til, at seks af de ni noveller har været trykt i andre antologier før.

“Ofte når man læser en antologi igennem, så er det ikke alle novellerne der brænder lige meget igennem og langt fra alle man husker. Nu hvor jeg sad med de seks noveller samlet i samme samling, så skulle jeg ikke læse meget andet end et par linjer, før jeg klart huskede dem, og selvom jeg huskede så vel handling som slutning, var det et glædeligt gensyn og en god læseoplevelse.”

Om de to af de tre nye noveller i samlingen har anmelderen følgende at sige:

“Novellen (Fortovsdrab) endte ikke der hvor jeg havde forventet den ville ende, hvilket er endnu en typisk ting for Lars Ahns noveller; de er aldrig forudsigelige, og selvom de overholder genrens konventioner, så bøjer han altid disse hvilket er med til at give de gode læseoplevelser.

Titelnovellen Den nat, vi skulle have set Vampyros Lesbos gør meget det samme. Den tager læseren ind i en længere fortælling, hvor man hurtigt følger med i spænding over, hvor den fører én hen.”

Anmeldelsen slutter med følgende ord:

“Ingen tvivl om at med denne bog, så melder Lars sig stærkt ind i kampen om årets horrorpris, og jeg tror godt jeg allerede nu tør spå at den nok skal ende på shortlisten og dermed i det endelige opløb.”

Læs hele anmeldelsen her