Fantasticon og ny eventyrnovelle

Årets æresgæster på Fantasticon, Christopher Priest og Nina Allan, i Serapion Ordenens store sal.

Endnu en Fantasticon er overstået, denne gang med de britiske forfattere Nina Allan og Christopher Priest som æresgæster. Da jeg selv var med i arrangørgruppen, vil jeg lade det være op til andre at vurdere, hvordan det gik.

Her er, hvad Nina Allan har skrevet om Fantasticon:
Nina Allan: Wonderful Copenhagen

Jeg stod for interviewet med Nina Allan, hvor vi blandt andet talte om hendes to fremragende romaner The Race og The Rift, og derudover var jeg ordstyrer på panelet “Will the Real Science Fiction Please Stand Up” med Nina Allan, Christopher Priest og Svend Kreiner.

Det var sjette år i træk, jeg var med til at arrangere Fantasticon, og jeg kan godt mærke, det begynder at knibe med energien og entusiasmen. Derfor er jeg glad for, at nye kræfter har meldt sig til at arrangere Fantasticon 2018, men jeg har dog lovet fortsat at være med i et eller andet omfang.

I år havde DreamLitt en stand på Fantasticon, og det betød, at der blev solgt fire eksemplarer af min novellesamling Den nat, vi skulle have set Vampyros Lesbos. Og tillad mig endnu en gang at minde om, at bogen kan lånes på biblioteket eller købes her.

 

Prinsessen på ærten

Jeg har vidst det i en måned, men det er først nu, jeg kan fortælle, at min novelle Prinsessen på ærten er blandt de 10, som Forlaget Silhuet har udvalgt til antologien #moderneeventyr.

Silhuet udskrev tidligere i år en konkurrence, der gik ud på at vælge et kendt eventyr og lave en moderne fortolkning af det. Som titlen afslører, valgte jeg H. C. Andersens Prinsessen på ærten, og det blev til en 9500 ord lang sag, der udspiller sig blandt deltagerne i et reality show.

Forlaget modtog 83 noveller, så alene af den grund er jeg stolt over at være blandt de 10 udvalgte. Der er også blevet kåret en vinder, og det blev Nicole Boyle Rødtnes’ udgave af Snehvide.

Her er de 10 noveller, og som det fremgår af listen, har hovedparten af os ladet os inspirere af HCA.

   • Alice i eventyrland af Beatrix M. G. Nielsen
   • Den grimme ælling af Lea K. E. Landgreen
   • Den lille pige med svovlstikkerne af Tenna Vagner
   • Det er ganske vist af Maja Møller
   • Historien om en moder af A.Silvestri
   • Kejserens nye klæder af Jacob F. H. Petersen
   • Prinsessen på ærten af Lars Ahn
   • Snehvide af Nicole Boyle Rødtnes
   • Svinedrengen af Annette Skibby
   • Tommelise af Sigrid Groth Nielsen

#moderneeventyr er planlagt til at udkomme i begyndelsen af 2018.