En tidlig julegave

Julenhimmelskibet-26.jpg falder tidligt i år, i hvert fald her på hjemmesiden hvor man nu kan finde Rudolf, min vindernovelle fra Fantastiks novellekonkurrence.
Rudolf kan bedst beskrives som en science fiction julehistorie, der udspiller sig i en fremtid, hvor genteknologien har gjort det muligt at genskabe alle mulige sagnvæsener, deriblandt et vist rensdyr med en rød tud. Klik her for at læse novellen.

Jeg skrev oprindeligt Rudolf for et års tid siden til en anden novellekonkurrence, hvor temaet var alternative julehistorier, men her faldt den ikke i dommernes smag.
Derefter var det min plan at offentliggøre Rudolf her på siden ved juletid i år, men i mellemtiden viste det sig, at Fantastisks novellekonkurrence havde biodiversitet som emne, og at den skulle indeholde et usædvanligt væsen eller dyr. Så Rudolf fik en chance til, og denne gang ramte han åbenbart mere plet.

Som en enkelt skarpsynet læser allerede har opdaget, så foregår Rudolf faktisk i samme univers som min forrige vinder af Fantastiks novellekonkurrence, Har du hørt havfruerne synge?, og en af personerne medvirker endda i begge historier. Men ellers er de to noveller meget forskellige i stil og tone.
Rudolf kan også læses i det nye nummer af Himmelskibet, som desuden indeholder min anmeldelse af den stærkt anbefalelsesværdige antologi The Best Horror of the Year Vol. 2.

I forlængelse af mit forrige indlæg kan jeg nævne, at jeg virkelig har fået gang i skriveriet igen. Siden jeg skrev Fortsættelse til et eventyr (som endte med at blive titlen), har jeg færdiggjort endnu en novelle, som foreløbig hedder Ulvesværdet, indtil jeg finder på en bedre titel.
Denne historie adskiller sig fra mine øvrige noveller ved, at den foregår i et univers, som en anden har skabt (selv om man kan argumentere, at det samme gør sig gældende for de af mine fortællinger, der er baseret på gamle eventyr). I dette tilfælde er der tale om Ulvevinter, som er et danskproduceret rollespil, der henvender sig til de 9-12 årige. Det betyder, at jeg har skullet skrive til en yngre målgruppe, end jeg er vant til, hvilket har vist sig at være en sjov udfordring.

I mellemtiden kan du med fordel skænke dig selv et glas gløgg, smække benene op og sætte dig til at læse Rudolf – enten på skærmen eller ved at printe novellen ud.
Og hvis du synes, det er lidt for tidligt på året, kan du selvfølgelig altid vente til, det rent faktisk bliver jul…

2 Comments on “En tidlig julegave

  1. Tillykke 🙂 jeg glæder mig til at læse Rudolf. Har du hørt havfruerne synge? syntes jeg gik rent ind.

  2. DEt var en fantastisk læseoplevelse. Du rammer virkeligt noget. Jeg synes det er et spændende univers du skaber omkring din ide. Et univers jeg bestemt gerne læste mere om.

Leave a Reply