Comeback til Månebase Rødhætte

Seks år efter at den var titelnovellen i min første novellesamling, og fem år efter at den vandt Niels Klim-prisen for bedste kortroman, er Månebase Rødhætte (aka den med varulvene på Månen) tilbage.

Tidligere i år fik jeg en henvendelse fra Science Fiction Cirklen, som gerne ville udgive en samling med udvalgte noveller, der havde været nomineret til Niels Klim-prisen i årene 2011 og 2012. I mit tilfælde var det Månebase Rødhætte, der var udvalgt, og det sagde jeg ja til.

Det krævede dog også, at jeg genlæste novellen for at tjekke den igennem for eventuelle slå- og stavefejl, der var blevet overset i første omgang. Det var lidt af en opgave, da den er på 21.500 ord, hvilket gør novellen til den længste, jeg har skrevet. Og ja, jeg fandt faktisk et par slå- og stavefejl, men mest af alt fjernede jeg en masse overflødige at’er.

Samlingen har fået titlen Underjordisk himmel som en reference til Niels Klim. Bogen har endnu ikke fået en officiel udgivelsesdato, men den forventes at udkomme omkring Fantasticon 21.-23. september. De øvrige forfattere i bogen er Manfred Christiansen, Richard Ipsen, Jesper Rugård Jensen, Michael Kamp, Maria Kjær-Madsen, Flemming Rasch, A. Silvestri, Kristian Peter Sjøgren, Glen Stihmøe, Camilla Wandahl og Gudrun Østergaard.

Læs om baggrunden for Månebase Rødhætte

Læs et uddrag af Månebase Rødhætte

Eventyrantologien #moderneeventyr, der indeholder min novelle Prinsessen på ærten, er blevet anmeldt af Bogrummet.dk, som dog er lidt halvlunken over for den.

Læs anmeldelsen her