Afhøring på film

Af alle mine noveller er Afhøring af offer nr. 5 den, som har haft det suverænt længste liv. Den er blevet oversat til engelsk, er blevet genudgivet to gange, og nu er den i færd med at blive filmatiseret.

Inden nogen tror, at millionerne begynder at rulle ind på min konto, og jeg er på vej til Hollywood, vil jeg skynde mig at nævne, at der er tale om en amatørfilm, som en lærer fra Kildeskolen i Valby laver sammen med børn og unge, der interesserer sig for skuespil.

Læreren, Dennis Greve Christensen, var faldet over Afhøring af offer nr. 5 i Dansklærerforeningens udgivelse Ned i novellen og er tilsyneladende så ond, at han har udsat sine elever for den. Derefter slog det ham, at historien ville egne sig til at blive filmatiseret med børn og unge i rollerne, uagtet at den indeholder masser af død og ulykke. Så selvfølgelig sagde jeg ja, da de spurgte om tilladelse til at anvende min novelle.

Optagelserne er i fuld gang, og holdet har været så venlige at sende mig et par klip, som jeg har fået lov at vise her på siden:

Det hele er selvfølgelig stadig meget work-in-progress, og der er taget nogle friheder omkring historien (primært for at få flere roller til skuespillerne), men jeg ser frem til det færdige resultat. Én ting er på forhånd sikkert: Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig, at nogen ville lave en udgave af Afhøring af offer nr. 5 a la Bugsy Malone (gangstermusical fra 1976, hvor alle rollerne spilles af børn, blandt dem en ung Jodie Foster). Jeg regner dog ikke med, at filmen indeholder sange, selv om jeg godt nok skrev, at de var velkomne til at foretage de ændringer i handlingen, de fandt nødvendige, og for min skyld kunne lave en musical ud af novellen …

PS Folk med god hukommelse vil muligvis erindre, at der også var planer om at filmatisere en anden af mine noveller, Mordene på Katrina. Det sidste, jeg har hørt om det projekt, var, at de ventede på svar om støtte fra New Danish Screen.

1 Comment on “Afhøring på film

Leave a Reply