Året der gik 2016: Skrivning

Da jeg indledte 2016, havde jeg en ambition om at skrive en novelle om måneden eller i det mindste have gang i et skriveprojekt hele tiden, og så havde jeg forhåbninger om, at jeg ville blive færdig med min gotiske krimi og en novellesamling. Sådan kom det ikke helt til at gå, selv om det begyndte lovende. I det første halvår fik jeg skrevet fire noveller og gennemlæst og redigeret den gotiske krimi, samtidig med at jeg brugte en del tid i foråret på at arrangere Fantasticon.

Men så blev det sommerferie, og derefter gik alt mere eller mindre i stå rent skrivemæssigt, hvor det kun blev til én sølle novelle i andet halvår. Til gengæld kom udgivelserne i lind strøm i efteråret med Lidenskab og lysår – Lige under overfladen 11 i september, Monster i oktober og Hvis jeg overlever natten lige før jul i december.

Så hvorfor gik det sådan? En af årsagerne er, at jeg – som det fremgår af listen nedenunder – er begyndt at skrive noveller direkte på engelsk. Jeg har tidligere oversat et par af mine egne noveller, men det er som om, noget går tabt undervejs, så jeg ville prøve at se, om det ændrede noget, hvis jeg skrev på engelsk fra start af. Resultatet er op til andre at bedømme, men jeg har foreløbig erfaret, at det tager mig to-tre gange så lang tid at skrive på engelsk, som det gør på dansk.

Årets noveller og udgivelser:
White Man’s War (5400 ord, science fiction, engelsk)
Rumkaptajnens kone (5800 ord, science fiction) med i Lidenskab og lysår – Lige under overfladen 11 (Science Fiction Cirklen)
Hvor hesten ligger begravet (12.500 ord, horror) med i Hvis jeg overlever natten (Enter Darkness)
Spøgelseshistorier (7600 ord, horror) med i Monster (Kandor/DreamLitt)
Mermaid Remixed (6100 ord, science fiction, engelsk)

Og hvad er så min målsætning for 2017? Jeg skal have færdigredigeret den famøse gotiske roman, færdiggjort novellesamlingen, skrive flere noveller på dansk og engelsk, og måske får jeg også tid til at starte på en ny roman. Men det var sådan set også, hvad jeg havde håbet at nå i 2016 …