Året der gik 2014: Skrivning

Set udefra havde jeg et ganske produktivt år som forfatter. Jeg havde noveller med i fire udgivelser, deriblandt en på engelsk i Unconventional Fantasy, der udkom i forbindelse med årets World Fantasy Convention.

Set indefra var det stærkt utilfredsstillende. 2014 endte med at blive et år, mit forfatter-jeg mest af alt har lyst til at smide væk og glemme. Den eneste nye novelle, jeg fik skrevet, var Den sidste af sin art, som blev på sølle 1200 ord, fordi den skulle indsendes til en konkurrence, hvor den max. måtte fylde to sider. Jeg vandt ikke, men siden oversatte jeg historien til engelsk og fik den med i førnævnte Unconventional Fantasy, så noget godt kom der ud af det. De to andre noveller, jeg fik arbejdet på, var omskrivninger af historier, jeg oprindeligt skrev i 2013, så de tæller ikke rigtigt i regnskabet.

2014 blev også præget af, at jeg havde lange perioder, hvor jeg ikke fik skrevet fiktion. Den primære årsag var manglende energi på grund af arbejde og andre forpligtelser (så som at arrangere Fantasticon). Det betød blandt andet, at mit håb om at få skrevet min gotiske krimi færdig i løbet af året gik i vasken.

Men hvordan står det så til med Rød høst (eller hvad den nu ender med at hedde)? Jeg begyndte på den i foråret, gik i stå på grund af Fantasticon og kom først for alvor i gang igen efter sommerferien. I oktober-november havde jeg nogle produktive perioder, hvor jeg næsten dagligt fik skrevet mellem 500 og 1000 ord, men i december gik kadencen ned igen. Status er, at jeg foreløbig har skrevet små 40.000 ord, hvilket er næsten dobbelt så langt som en af mine længste noveller, Alien Ghost Ballet. Så med de briller på har 2014 faktisk ikke været så skidt et år endda (i 2013 blev det til samlet set 47.250 ord, mens 2012 stadig har rekorden med 58.700 ord). Det ændrer dog ikke ved, at en halvfærdig kortroman, to omskrevne noveller og en meget kort novelle er et sølle resultat at fremvise for et helt år.

Årets noveller:
Svana Slagteren (omskrivning, 9500 ord)
De sidste kærester på Månen (omskrivning, 10.800 ord)
Den sidste af sin art / The Last of His Kind (1200 / 1300 ord)

Årets udgivelser:
La petite mort (Drifter – 13 mørke erotiske noveller, Kandor, 2014)
Svana Slagteren (Prisen på magi – Ny Dansk Fantasy 2014, Kandor, 2014)
De sidste kærester på Månen (De sidste kærester på Månen – Lige under overfladen 9, Science Fiction Cirklen, 2014)
The Last of His Kind (Unconventional Fantasy: Forty Years of World Fantasy Conventions, 2014)

PS Jeg glemte at nævne i mit oprindelige indlæg, at 2014 også var året, hvor jeg for første gang fik udbetalt bibliotekspenge.