Velkommen i avisen

Jeg har tøvet lidt med at nævne dette, men Dagbladet Roskilde bragte i weekenden en artikel om mit forfattervirke og udgivelsen af min novellesamling Månebase Rødhætte.

Læs et uddrag af artiklen her.

Min ambivalens hænger selvfølgelig sammen med det faktum, at jeg arbejder som redaktionsleder på selvsamme avis, og at det normalt er mig, som redigerer Roskilde-siderne og bestemmer, hvad der skal bringes. Det har skabt en lidt penibel situation, for på den ene side er der intet usædvanligt i, at vi omtaler, når lokale forfattere udgiver bøger, men omvendt så plejer de heller ikke at være ansat på avisen.

I dette tilfælde er det blevet løst ved, at min kollega og medredaktør Steen Østbjerg har stillet mig en række spørgsmål, som jeg har svaret på efter bedste evne, og så har han skrevet en artikel, som jeg først læste, da jeg åbnede avisen i lørdags. Jeg har med andre ord ikke redigeret den pågældende side og har derfor heller ikke haft mulighed for at rette i teksten – hvilket der sådan set heller ikke var behov for.

Jeg havde ellers set frem til at udtale de ord, som kan gøre enhver journalist træt: “Jeg får vel lov at se det igennem, inden det bliver bragt?”

Leave a Reply