TV-interview førte til krokodille-novelle

TV-interview førte til krokodille-novelle

For tre uger siden optog den lokale tv-station Kanal Roskilde et interview med Anne Klein og undertegnede om vores medvirken i forlaget Brændpunkts antologi Udenfor. Nu kan den 30 minutter lange udsendelse ses på Youtube, og nej, vi sad ikke i en kornmark under interviewet, men havde et grønt lagen som baggrund i studiet.

Cirka 24 minutter inde i udsendelsen bliver vi bedt om at give hinanden en udfordring. Da Anne har en forkærlighed for magisk realisme og krokodiller (hendes bidrag i Udenfor hedder Krokodillen i baghaven), foreslog hun, at jeg enten skrev en novelle med magisk realisme eller en novelle med en krokodille.

Under interviewet tænkte jeg ikke videre over det, men nu er det faktisk endt med, at jeg har skrevet krokodille-novellen. Tidligere på efteråret så jeg, at forlaget Enter Darkness indkaldte til en horrorantologi med pulpnoveller med den 1. december som deadline. Umiddelbart havde jeg svært ved at finde på en idé, der var “pulpet” nok, men jeg gik alligevel i gang med en novelle, som dog nok var mere fantasy end horror.

Men så var det, det slog mig: Jeg skulle selvfølgelig skrive om en dræberkrokodille (jeg joker endda med det i udsendelsen, men på det tidspunkt tog jeg det ikke alvorligt). På ægte pulpmanér fik jeg skrevet novellen færdig i huj og hast og afleverede den lige før deadline. Den er på 7000 ord og har fået titlen Døden i kloakken, hvilket vist siger alt.

Udenfor har i øvrigt fået en lektørudtalelse fra DBC, der forhåbentlig kan få bibliotekerne til at anskaffe sig antologien:
“At være del af et fællesskab, have relationer og høre til er et grundlæggende behov i alle mennesker. I disse 24 noveller føler personerne sig på forskellig vis udenfor situationen, fællesskabet, samfundet eller livet. Novellerne er fortællende og beskrivende i tonen med en ofte overraskende udvikling i handlingen. Kort sagt letlæste og underholdende noveller.”

International antologi er kommet ud i verden

Det er blevet december, og det betyder, at The Valancourt Book of World Horror Stories endelig er udkommet, selv om det føles som om, jeg har skrevet om bogen i flere måneder. Antologien har allerede fået flere rosende anmeldelser på Goodreads, og et par af dem har endda min novelle Donation blandt deres favoritter.

En af læserne skriver følgende om Donation:
“A kid tricks a couple into letting him in their house and he won’t leave. Like what?!!! I actually really loved the couple’s heckling.”

Generelt er der enighed om, at niveauet i antologien er højt, hvilket også er mit indtryk efter at have læst samtlige noveller. Min egen favorit er The Time Remaining af Attila Veres fra Ungarn (om en dreng og hans døende tøjdyr), og det lader til, at det er den, som flest kan lide. Men ellers er der vidt forskellige bud på, hvad der er godt og mindre godt, så der ser ud til at være noget for enhver smag, inklusiv en enkelt læser som ikke brød sig om Donation (“probably my least favorite story in the entire collection”).

Prisen som bogens MVP må dog helt klart gå til redaktør James D. Jenkins, der på imponerende vis har oversat hovedparten af novellerne til engelsk, blandt dem Donation. Dette indlæg forklarer, hvordan det gik til:
Min vampyr-novelle er med i international antologi

The Valancourt Book of World Horror Stories er både tilgængelig som paperback ($19.99) og e-bog ($9.99). Der var også en hardcover-udgave, men den blev kun trykt i 300 eksemplarer, og de er allerede solgt.
Klik her for at købe bogen