Tjek på kollegerne

Efter den seneste tids ego-trip er det vist på tide at se på, hvad nogle af mine forfatter-kolleger har bedrevet.

Nikolaj Højberg mistede sit job før jul, men har heldigvis allerede fået et nyt igen, så planerne om at gøre forfatterlivet og fritidsforlaget Kandor til en deltids-beskæftigelse er foreløbig skrinlagt.  Ellers er han i færd med at læse de indsendte noveller til Ny Dansk Fantasy 2012 – opfølgeren til Bag Adonais spejl, som indeholdt min novelle Skjoldmøer. Ifølge Nikolaj har han modtaget 48 noveller, svarende til over 300.000 ord, og ja, jeg har bidraget til mængden. Som om det ikke er nok, har han i mellemtiden udskrevet endnu en novellekonkurrence, der handler om at gøre vampyrer uhyggelige igen. Læs reglerne her.

Majbrit Høyrup har igen besværet med at anmelde en antologi fra ende til anden og kommentere samtlige noveller. Denne gang har hun kastet sig over Den nye koloni – Lige under overfladen 5, hvor hun ikke selv er med og derfor bedre kan skrive frit fra leveren. Hun har følgende at sige om min novelle En helt almindelig død:

“Endnu en velskrevet og varm historie fra Ahn, som er en vaneforbryder udi fanfic-noveller.
Bonusinfo: det er endnu ikke lykkedes mig at få udgivet i en sammenhæng, hvor Lars Ahn ikke også har en novelle med; det omvendte, at finde Ahn-noveller uden der er Høyrup-noveller forekommer ofte, for Lars Ahn er en meget mere flittig forfatter end jeg er …
Desuden: Novellen her minder mig ikke om andre romaner og noveller og det er ment som en stor ros!”

Læs hele anmeldelsen her.

Min egen kommentar: Vaneforbryder? Moi? Og så er Majbrit Høyrups forhold til undertegnede at sammenligne med det, jeg har til A. Silvestri. Med en enkelt undtagelse har han optrådt i samtlige af de antologier, jeg har været med i. Til gengæld findes der en del eksempler på det modsatte, hvilket man kan konstatere ved at læse hans status over skriveåret 2011. Her nåede han så meget, at han var nødt til at dele indlægget op i to:

Silvestris skriveår del 1.
Silvestris skriveår del 2.

Manden bag forlaget H. Harksen Productions, Henrik Harksen, skriver også selv fiktion og tilmed på engelsk. I december-udgaven af online-magasinet Lovecraft eZine kan man læse hans novelle Just an Accountant.

Endelig er der Michael Kamp, som i 2011 nåede at udgive hele to bøger, Moln – Jorden husker og Bunker 137, modtage masser af gode anmeldelser samt blive vinder af Undervisningsministeriets Drengelitteraturpris. Sidstnævnte kom i hus via novellen Telefonfis, som kan læses her.

 

Leave a Reply