Strandhuset blomstrede

Beach House og Marie Key blev vinderne, da Rockklubben mødtes i Vangede for at kåre den bedste albumudgivelse i 2012. Beach House sejrede i den udenlandske afdeling med Bloom, mens Marie Key tog sig af den danske med De her dage. Begge hørte til blandt mine indstillinger, så jeg er godt tilfreds med resultatet.

Se hele listen her.

Mit eget favoritalbum fra 2012, Bat for Lashes’ The Haunted Man, var til gengæld langt fra en topplacering. Men det skal ikke forhindre mig i at vise hendes tindrende smukke ballade Laura:

Bedre gik det for en anden af mine favoritter, Grimes, som lige præcis kneb sig ind i top 10 med albummet Visions. Det gør bare ærgrelsen over, at hun aflyste sin koncert i Pumpehuset i november så meget større. Her er den spektakulære video til singlen Oblivion:

Både ved Årets plade 2010 og 2011 havnede mine udenlandske indstillinger på første- og sidstepladsen. Jeg gik efter et hattrick ved at indstille Crystal Castles’ tredje album, Crystal Castles (III), men det blev forpurret, fordi nogen havde nomineret Scott Walkers mildt sagt udfordrende Bish Bosch, der fik sange som denne til at lyde som Medina:

Derudover var jeg glad følgende udgivelser fra 2012:
Jack Whites Blunderbuss, Jessie Wares Devotion, Cat Powers Sun, Choir of Young Believers’ Rhine Gold, Ane Trolles Honest Wall og Sommervarmen med Dig & Mig.

Folk, som kender min musiksmag, vil måske undre sig over, at jeg ikke har nævnt Muse og Nephew, men selv om hverken The 2nd Law eller Hjertestarter er deciderede dårlige albums, så må man bare en gang imellem erkende, at ens yndlinge ikke altid lever op til tidligere tiders niveau.

Leave a Reply