Sky City nævnt i Locus

Sky-City.jpgNogen gange kan det betale sig at læse det med småt. Tag bare juli-nummeret af Locus, der vanen tro indeholder en liste over de bøger, som redaktionen har modtaget. (Hvis du ikke ved, hvad Locus er, så er det et amerikansk månedsmagasin, der i over 40 år har forsynet fans af science fiction og fantasy med anmeldelser, interviews, nyheder og meget mere. Jeg købte mit første nummer i Fantask i 1991 og har været abonnent siden 2005).

Normalt er “Books Received”-sektionen en af dem, jeg springer over, når jeg læser Locus, men denne gang skimmede jeg hen over den, og det var heldigt. For blandt de 266 bøger, som landede hos Locus i maj, var Sky City – en engelsksproget antologi udgivet af Science Fiction Cirklen. Sky City indeholder oversatte udgaver af udvalgte noveller fra Lige under overfladen og I overfladen – Lige under overfladen 2, blandt dem Interrogation of Victim No. 5, også kendt som Afhøring af offer nr. 5, skrevet af undertegnede.

Her er, hvad Locus har noteret om Sky City:

“Original anthology of 19 stories by Danish authors, originally published in Danish in two anthologies: Lige under overfladen (2007) og I overfladen (2008). The afterword by Niels Dalsgaard provides “An Extremely Short History of the Danish Science Fiction Story”. An initial edition (not seen) was published in Denmark; this is the second, international edition.”

At Locus har modtaget Sky City er dog ikke ensbetydende med, at den også vil blive anmeldt. Som nævnt modtog magasinet hele 266 bøger alene i maj, og “Books Received”-sektionen fylder over seks tætskrevne sider i juli-nummeret. Men nu ved jeg i det mindste, at en af mine noveller befinder sig et sted i Locus’ enorme bogsamling i Oakland, Californien.

Leave a Reply