Skjoldmøer får ros

himmelskibet-30.jpgFantasy-antologien Bag Adonais spejl udkom i juni, men så vidt jeg kan se, er det ikke før nu, at den har fået sin første anmeldelse. Den står i det nye nummer af Himmelskibet, hvor anmelderen Anne Vinkel Hansen mener, at min novelle Skjoldmøer sammen med Majbrit Høyrups Smeden i Moelbæk er hele antologien værd. Derudover skriver hun:

“Skjoldmøer” er en aldeles ufantastisk fantasyhistorie, karakterdrevet, rørende, og spændt som en duelscene i en spaghettiwestern, om to krigerkvinder der prøver at leve med alt det, de har gjort og med frygten for en dag at blive indhentet af hævnen.

Kommentar: Med “ufantastisk” mener anmelderen, at novellen ikke indeholder fantastiske elementer, hvilket jeg selv har nævnt i dette indlæg.

Læs hele anmeldelsen her.

Himmelskibet nr. 30 indeholder desuden et par anmeldelser fra min egen hånd. Jeg har set nærmere på The Best Horror of the Year 3, redigeret af Ellen Datlow, tre numre af magasinet Fantasy & Science Fiction, samt to film: Dario Argentos giallo-gyser Four Flies on Grey Velvet og Kim Jee-woons koreanske western The Good, The Bad, The Weird.

Leave a Reply