Så fik man et arbejdsophold

I ugen før påske sendte jeg en ansøgning om et arbejdsophold på Hald Hovedgaard, og i dag kom svaret: Min ansøgning er blevet godkendt, og jeg har fået tildelt en plads i uge 41.

Og hvad betyder det så? Hald Hovedgaard ligger ved Viborg og drives af Det Danske Forfatter- og Oversættercenter, som blandt andet tilbyder gratis arbejdsophold til forfattere, oversættere m.fl. Med andre ord: Et sted, hvor man kan skrive i fred og ro uden at blive forstyrret af, hvad hverdagen kan finde på at byde ind med.

Jeg hørte først om Hald Hovedgaard fra andre forfatterkolleger, som har været på lignende ophold og har længe tænkt på at søge. En af betingelserne for at få et arbejdsophold er, at man skal have udgivet mindst én bog på et forlag, som man er “redaktionelt uafhængig af,” og det krav opfyldte jeg allerede i 2012 med min novellesamling Månebase Rødhætte.

Alligevel er det først nu, jeg har fået taget mig sammen til at gøre noget ved det, men til gengæld har jeg også rigeligt med projekter, jeg skal have gjort færdig. Ikke alene er der min gotiske krimi, som dog gerne skulle være skrevet inden uge 41, men jeg barsler også med et par nye noveller til en kommende novellesamling.

Det betyder med stor sandsynlighed også, at jeg ikke kommer til at deltage i Science Fiction Cirklens romankonkurrence, der netop er blevet udskrevet med en præmie på 10.000 kr. Jeg har i hvert fald svært ved at forestille mig, at jeg vil kunne nå at skrive en roman inden den 1. maj 2016, samtidig med at jeg skal have færdiggjort en kortroman og en novellesamling. Det vil i hvert fald kræve, at jeg nærmest får permanent ophold på Hald Hovedgaard …