Rumvæsener misbrugte mig i intergalaktisk zoo

FremmedStjerne-front.jpg Hvis bladet En skør, skør verden stadig havde eksisteret, ville overskriften på dette indlæg have været en ganske præcis beskrivelse af handlingen i min novelle med den noget kedeligere titel Zoo, som er med i Science Fiction Cirklens antologi Fremmed stjerne – Lige under overfladen 6, der udkommer i dag.

Udgangspunktet for Zoo er en af de mest gennemtyggede situationer inden for genren: rumvæsener, der kidnapper jordboere og bruger dem til alle mulige eksperimenter. I dette tilfælde anbringes hovedpersonen i en intergalaktisk zoologisk have og udsættes for nogenlunde de samme ting, som et dyr i en zoologisk have her på Jorden kan komme ud for.  Udfordringen har selvfølgelig været at prøve at tilføre den gammelkendte historie noget nyt, men om det er lykkedes, vil jeg lade det være op til læseren at afgøre.

Som en appetitvækker kan den første tredjedel af Zoo læses her på hjemmesiden ved at klikke på dette link.

Fremmed stjerne er opkaldt efter en novelle af Michael Kamp og indeholder hele 27 noveller fordelt på over 400 sider. Science Fiction Cirklen har udsendt en pressemeddelelse i forbindelse med udgivelsen, og den kan læses her.

3 Comments on “Rumvæsener misbrugte mig i intergalaktisk zoo

  1. Mon ikke EB havde skruet lidt op for den, fx:
    Dansker sexmisbrugt af intergalaktiske zoo-bagmænd!

    Hmm. Der kom vist lidt dobbeltbetydning i bagmænd.

    Denne gang har jeg sat mig for at få læst hele antologien inden forfattermødet, så jeg er spændt på at se hvad de andre har fundet på. Det er da ganske rigtigt at der sjældent kommer nogen helt nye ideer, men det gælder jo for næsten al litteratur at det bygger på noget der er gået forud, og at udfordringen for forfatteren i høj grad er at kombinere gamle ting på nye måder.

  2. Sjov ide med meta-perspektivet i introen: “og der var hverken dyster underlægningsmusik eller ildevarslende lydeffekter til at advare ham om, at noget var i gære.”
    Glæder mig til at læse resten!

Leave a Reply