Reception for Ulvevinter

ulvevinter.jpg Tænk hvis du ikke kunne deltage i din egen reception.

Det er faktisk den situation, jeg står i på lørdag, den 25. august, hvor Rollespilsforlaget og foreningen Fantastik holder reception for at fejre udgivelsen af novellesamlingen Frem jog nattens magter. Jeg er selv forhindret i at være til stede, men det bør ikke afholde andre i at dukke op i Fantask, Skt. Peders Stræde 35, 1453 København K fra klokken 13 til 15 (bemærk at receptionen holdes i rollespilsbutikken og ikke i den med bøger og tegneserier).

Frem jog nattens magter består af syv noveller, der alle foregår i rollespilsuniverset Ulvevinter. Novellerne er skrevet af medlemmer af Fantastiks skrivegruppe, som blandt andet tæller undertegnede. Mit bidrag hedder Et uønsket sværd og handler om  Hakon, som lever af at indsamle urter i en forhekset skov. Der bliver dog vendt op og ned på hans fredelige tilværelse, da en mystisk kvinde en dag hyrer ham til at guide sig vej til Sommerdronningens palads. Situationen bliver ikke bedre af, at kvinden viser sig at have en skjult dagsorden med Hakon … (jeg konstaterer i øvrigt med glæde, at forsidebilledet er taget fra min novelle)

Læs et uddrag af novellen her.

Et uønsket sværd var en interessant udfordring af flere årsager. Ikke alene var det første gang, jeg skulle prøve at skrive i en andens univers og var nødt til at følge en række nedskrevne regler, men Ulvevinter er også et rollespil, der henvender sig til yngre spillere. Det betød samtidig, at jeg skulle have målgruppens alder i baghovedet, hvilket dog ikke var det store problem. Som 12-årig var jeg selv i gang med at læse voksenbøger, så udfordringen gik primært ud på at undgå at bruge for svære ord, uden at det kom til at se ud som om, jeg talte ned til læserne.

De øvrige noveller i Frem jog nattens magter er skrevet af Richard Ipsen, Jesper Rugård Jensen, Klaus Æ. Mogensen, Flemming Rasch, Bjarne Sinkjær og Rasmus Wichmann. I samme serie er tidligere udkommet Ad mørke stier, hvor novellerne er skrevet af medlemmer af HUF – Håbefulde Unge Forfattere.

Leave a Reply