Ny Dansk Fantasy 2014

Efter et år væk fra det gode selskab glæder det mig at kunne meddele, at jeg atter er med i Forlaget Kandors antologi-serie Ny Dansk Fantasy.

Det er min novelle Svana Slagteren, som er én af blot otte historier, der har fundet nåde for redaktør Nikolaj Højbergs øjne. De øvrige forfattere i antologien er A. Silvestri, Christina Ebbesen, Gudrun Østergaard, Lars Kramhøft, Patrick Leis, Rasmus Wichmann og Signe Pihl, og man må antage, at vi alle har skrevet langt, for ellers bliver det en slank bog. For mit eget vedkommende kan jeg nævne, at Svana Slagteren er på 9500 ord.

Og så er det, jeg ligeså godt kan indrømme, at Svana Slagteren også var den novelle, jeg indsendte til sidste års udgave af Ny Dansk Fantasy, hvor den blev afvist. NDF 2013 adskilte sig ved, at Nikolaj Højberg så at sige havde “udliciteret” udvælgelsen til et andet forlag, og det var den eneste grund til, at jeg valgte at indsende den samme novelle igen (og selvfølgelig orienterede Nikolaj om sammenhængen). Det skal også med, at der heller ikke er tale om helt den samme novelle, idet jeg benyttede lejligheden til at foretage et par ændringer, som forhåbentligt var til det bedre.

Nu lykkedes missionen, og jeg er især glad for, at Svana Slagteren får lov at optræde i Ny Dansk Fantasy-serien, fordi det var her, hun dukkede op første gang. Hun var nemlig også med i Bag Adonais spejl – Ny Dansk Fantasy 2011 i min novelle Skjoldmøer, som Svana Slagteren er en slags prequel til.

 

 

Leave a Reply