Ny Dansk Fantasy 2012

Efter et par stille uger sker der pludselig ting og sager igen i mit forfatterliv. Nikolaj Højberg fra forlaget Kandor har fået læst sig igennem en ordentlig stak fantasy og er kommet frem til hvilke noveller, han vil have med i sin antologi, der foreløbig har arbejdstitlen Ny Dansk Fantasy 2012.

Blandt de 15 udvalgte er min novelle Til deres dages ende, som jeg skrev i efteråret. Den er på 5000 ord og digter videre på en række kendte eventyr, hvor jeg ser på, hvad der blev af hovedpersonerne, da det blev hverdag igen.

Ny Dansk Fantasy 2012 følger i hælene på Ny Dansk Fantasy 2011, som endte med at få titlen Bag Adonais spejl, og måske kan det blive fantasy-genrens svar på Science Fiction Cirklens Lige under overfladen-serie. Jeg havde selv novellen Skjoldmøer med i Bag Adonais spejl og ser frem til at modtage bind to.

I forhold til Bag Adonais spejl er der faktisk forbløffende få gengangere med i NDF 2012. Udover undertegnede er det A. Silvestri, Andreas Markert, Kristoffer J. Andersen og Sari Therkelsen Arent. Resten er nye i denne sammenhæng, men blandt dem finder man flere navne, som jeg tidligere har delt indholdsfortegnelse med. Det er blandt andre Teddy Vork, Richard Ipsen, Gudrun Østergaard, Martin Schjönning og Nikolaj Johansen. Endelig er der Sven Damgaard Ørnstrup, som er forfatter til fantasy-serien Abaddons arv og står bag hjemmesiden med det passende navn www.fantasyboger.com

Se hele listen med de udvalgte noveller her.

Leave a Reply