Northside og novelle

I weekenden var jeg i Aarhus til Northside Festival, og selv om det umiddelbart ikke har noget med mit skrivevirke at gøre, så kom der alligevel lidt ud af det. Jeg tog nemlig min bærbare pc med og fik skrevet lidt over 3000 ord på en ny science fiction-novelle, Turisterne, som skal med i min kommende novellesamling. Det bekræfter mig egentlig blot i, at jeg er mere disciplineret, når jeg ikke sidder derhjemme og kan lade mig distrahere af alle mulige hverdagsting.

Batforlashes.JPG

Selve festivalen var også en fin oplevelse. Jeg fik set en masse gode koncerter (Choir of Young Believers, Suspekt og Kasabian), samt en enkelt der var pinligt ringe (The Stone Roses). Højdepunktet var dog for mit vedkommende koncerten med Bat for Lashes søndag eftermiddag, som samtidig var den sidste, jeg nåede at se, inden jeg skulle med toget hjem til Roskilde.

Bat for Lashes er et alias for den engelske sanger og musiker Natasha Khan, og jeg skal ikke lægge skjul på, at hun var en af hovedårsagerne til, at jeg igen i år købte billet til Northside (jeg var der også sidste år, men kun en af dagene) – ikke mindst fordi det var hendes første optræden i Danmark. Det var til gengæld ikke min første koncert med Bat for Lashes, da jeg så hende i 2007 på festivalen Rock en Seine i Paris. Dengang var hun også en af hovedårsagerne til, at jeg købte billet, så ja, der tegner sig et billede … (OK, Björk, Arcade Fire og M.I.A. spillede også det år).

I forhold til koncerten for fem år siden kunne man på Northside godt mærke, at hun er blevet mere scenevant. I Paris opholdt hun sig mest bag sit keyboard, men i Aarhus var hun langt mere dynamisk og selvsikker i sin optræden trods nogle svære vejrforhold. Det blæste ret kraftigt om søndagen, og det medførte, at arrangørerne valgte at pille bagtæppet af scenen, så vinden fik mindre at gribe fat i. Det gjorde, at man kunne se lige igennem til træerne i baggrunden, men forholdene passede faktisk meget godt til Bat for Lashes’ lidt drømmeagtige pop.

Jeg skal være den første til at indrømme, at hendes musik måske ikke er den mest velegnede til en festival, og jeg krydser stadig fingre for, at hun vender tilbage til Danmark og giver en aftenkoncert på et spillested, hvor sangene bedre kommer til deres ret. Men jeg synes stadig, at det var en fantastisk koncert, og trods blæsten var lyden forbløffende god, og Natasha Khans forrygende vokal gik glasklart igennem. Bare for at I ikke skal tro, at jeg er forudindtaget, er der her links til et par positive anmeldelser fra andre sider:

Gaffa: Bat for Lashes, Northside Festival (5 stjerner)
Soundvenue: Bat for Lashes- Stemningsfuld søndagsmagi (5 stjerner)

Og så fandt jeg denne optagelse på YouTube, som ikke er helt tosset i betragtning af, at den er filmet nede fra publikum. Kameraet holdes i ro, og lyden er faktisk udmærket – især når man kommer til omkvædet. Desuden får man en fornemmelse af, hvor meget det blæste den dag.

Leave a Reply